Sider

21. februar 2024

Hjemmelaget lasagne

Første gangen jeg lagde denne, så ble den rett og slett en favoritt. Oppskriften er hentet fra Gladkokken.no
Jeg lagde denne første gangen i Italia, og kjøpte da ferdige, ferske pastaplater. Men man kan selvsagt lage denne selv hvis man skulle ønske det. Det siste bildet er hentet fra Gladkokken.no - mens jeg venter på å få tatt eget bilde. Glemte det helt da jeg lagde lasagnen, tok kun underveis!

Denne oppskriften passer til en passe stor ildfast form, og vil være middag til 6-8 personer tenker jeg.

Kjøttsaus
♥ 1 000 gram kjøttdeig
♥ 4 stk gulrøtter
♥ 1 stk gul løk
♥ 2 stk stangselleri
♥ 6 fedd hvitløk
♥ 1 boks tomatpure
♥ 2 bokser hakkede tomater
♥ 2 dl oksekraft
♥ 1 ss rødvinseddik
♥ 1 ts chiliflak
♥ 2 ts sukker
♥ olivenolje til steking
♥ salt og pepper

Ostesaus
♥ 3 ss smør
♥ 3 ss hvetemel
♥ 8 dl melk
♥ 50 gram ridderost / hvit ost
♥ 50 gram parmesan
♥ 2 ts dijonsennep
♥ 1 ts malt muskat

Topping
♥ 100 gram revet ost
♥ 50 gram fersk mozarella
♥ litt olivenolje
♥ salt og pepper

1. Finn frem en kjele og hell i litt olivenolje. Sett på medium + varme. Kutt opp løk, gulrøtter, stangselleri og hvitløk og legg i kjelen. Stek til de er myke. Tilsett tomatpure og sukkeret. Stek litt før du tilsetter hakkede tomater og oksekraft.

2. Stek kjøttdeigen litt og litt i en varm panne. Når du gjør dette blir kjøttdeigen stekt og ikke kokt. Supert hvis du får litt stekeskorpe på kjøttdeigen. Når du er ferdig med kjøttdeigen så hell over sammen med tomatsausen og la sausen småkoke i minimum 1 time. Jo lengre, jo bedre!


Ostesaus: smelt smør og rør inn melet. Tilsett melk litt og litt og rør godt så det ikke blir klumper. Kok 4-5 min og tilsett ridderost/revet ost, parmesan og dijonsennep. Smak til med salt, pepper og malt muskat. 

Nå er det påtide å sette sammen lasagnen. Start med litt ostesaus i bunn og legg pastaplater over dette. Legg på et tynt lag med kjøttsaus, nytt lag med ostesaus og så pastaplater. Fortsett å legg lag på lag, og avslutt alltid med kjøttsaus og ostesaus.


Avslutt med å strø over litt mer revet ost og fersk mozzarella. Avslutt med noen gode dråper med olivenolje og litt salt og pepper. Dette gir en fantastisk god skorpe på toppen.

Sett formen i en forbarmet ovn på 200 grader varmluft. La den steke i 25 minutter. Det er veldig viktig at en lasagne får hvile litt før du skjærer den opp og serverer den. Minimum 10 minutter så den rekker å bli litt fastere. Server gjerne sammen med en frisk salat, litt ekstra parmesan og hvitløksbaguetter. 


Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette