Sider

5. mars 2024

Thaidampede blåskjell

Denne oppskriften er til 6 personer og den kan varieres i den uendelig, det er heller ikke så nøye med målene. Det viktigste er at vi får en markant og smaksrik buljong/saus til skjellene, som i seg selv bidrar med mye væske når de åpner seg. Kan også være godt med en skvett hvitvin i.

Blåskjellene skrubbes rene i vann før koking. Etter kokingen må alle skjell som ikke har åpnet seg uansett kastes. 

Ingredienser

2 kg blåskjell
♥ 3 stilker sitrongress, banket og skåret i 3 cm biter på "ikke spis meg" måten
♥ 10 skiver galangal skåret på "ikke spis meg" måten
 10 kaffirlimeblader delt i to langs midtstilken på "ikke spis meg" måten
♥ 2 små rød eller 8 thaisjalott i små båter
♥ 30 blader søt thaibasilikum eller 3 stjerneanis
 2 ts støtt eller grovmalt pepper
♥ 4 korianderrøtter, banket og grovhakket
 8 fedd hvitløk, grovhakket
♥ 4 ss lys soyasaus
♥ 4 ss østersaus
 2 ss sukker 
 2 dl kokosmelk

Fremgangsmåte

Ha alt unntatt blåskjellene i en stor, vid gryte. Kok opp. Ha i skjellene, rør om og legg på lokk

Etter 1 minutter eller så rører du skikkelig rundt i gryten en gang til. Kok videre til skjellene har åpnet seg, rør gjerne rundt en gang eller to underveis. Dette tar bare noen få minutter.



Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette