Sider

21. februar 2024

Italiensk ragu - eller kjøttsaus om du vil

Denne oppskriften bruker jeg hver gang jeg skal lage ragu, den er hentet fra Gladkokken.no
En utrolig bra oppskrift synes jeg, jeg legger til litt chillikrydder, men ellers følger jeg den ganske slavisk.

Denne oppskriften er til ca 8 porsjoner:
♥ 500 gram kvernet høyrygg av okse
♥ 500 gram kvernet svinenakke
♥ 200 gram pancetta (Italiensk røkt bacon)
♥ 2 stk løk
♥ 4 stk gulrot
♥ 4 stk stangselleri
♥ 3 ss tomatpure
♥ 2 bokser gode hermetiske tomater
♥ 7 dl oksekraft
♥ 1 ts sukker (jeg bruker brunt sukker)
♥ 2 dl hvitvin
♥ 4 fedd hvitløk
♥ salt og pepper

1. Start med å skrelle å kutte opp grønnsakene. De skal kuttes i små terninger.

2. Finn frem en stor kjele og tilsett godt med olivenolje. Hell over grønnsakene og stek på medium varme. Grønnsakene skal ikke bli brune, men blanke og myke.

3. Nå er det på tide å steke opp kjøttet som skal i vår Bolognese. I oppskriften er det svin, okse og pancetta. Det er viktig å kun steke opp litt og litt. Dette gjør at kjøttet blir stekt og ikke kokt. Stek på høy varme til kjøttet før en gylden farge. 

4. Tilsett det stekte kjøttet når det er ferdig sammen med grønnsakene og fortsett stekingen.

5. Når du er ferdig å steke kjøttet tilsetter jeg tomatpure og sukkeret i stekepannen. Stek i 2 minutter før du også heller dette over i kjelen med resten. Avslutt med å helle vinen i stekepanna og kok ut. Da får du med alle de gode smakene som har satt seg fast i stekepannen. Hell også dette over i kjelen.

6. Hell nå oksekraften over i kjelen sammen med tomatene.

7. Kok opp alt innholdet i kjelen og skru ned til lav varme. Bolognesen skal stå å putre i 2,5 - 4 timer. Jo lengre denne koker jo bedre blir den. Smak til med salt og pepper.


Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette