Sider

19. august 2011

Hjemmelaget bearnaisesaus

  • 1/2 sjalottløk, finhakket
  • 1 ts sukker
  • 2 ss estragon eller hvitvinseddik
  • 1/2 dl hvitvin
  • 3 eggeplommer
  • 200 g smør, i terninger
  • 2 ss finhakket frisk estragon, eller 1 ss tørket
  • salt og pepper
Kok opp vann i en stor kjele. Ha løk i en kjele sammen med sukker, eddik og hvitvin. La det koke inn, og sil av. Ha eggeplommer i en metallbolle som du får plass til å ha oppi kjelen med varmt vann. Pisk eggeplommene luftige (30 sekunder) og ha i eddikblandingen.

Trekk bollen med kokende vann av platen og sett metallbollen oppi. Ha i en tredjedel av smøret og pisk det inn. Ha i resten av smøret (om smøret ikke smelter, varm opp vannet igjen) og pisk det inn sammen med estragon. Smak til med salt og pepper.
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette