- 1/2 sjalottløk, finhakket
- 1 ts sukker
- 2 ss estragon eller hvitvinseddik
- 1/2 dl hvitvin
- 3 eggeplommer
- 200 g smør, i terninger
- 2 ss finhakket frisk estragon, eller 1 ss tørket
- salt og pepper
Kok opp vann i en stor kjele. Ha løk i en kjele sammen med sukker, eddik og hvitvin. La det koke inn, og sil av. Ha eggeplommer i en metallbolle som du får plass til å ha oppi kjelen med varmt vann. Pisk eggeplommene luftige (30 sekunder) og ha i eddikblandingen.
Trekk bollen med kokende vann av platen og sett metallbollen oppi. Ha i en tredjedel av smøret og pisk det inn. Ha i resten av smøret (om smøret ikke smelter, varm opp vannet igjen) og pisk det inn sammen med estragon. Smak til med salt og pepper.
![](http://husetutenmelkoggluten.files.wordpress.com/2012/10/bernaise3.jpg)
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette