Sider

17. august 2011

Fylte brød

  • 2 kg hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 1 ss salt
  • 1-2 pk tørrgjær
  • 7,5 del lunket vann med 1-2 egg og 1 dl olivenolje blandet i. Rør godt sammen.
Fyll:
  • fetaost-terninger, hakket rødløk, hakket basilikum og oregano
  • gorgonzolaost i biter
  • pesto og ost blandet med basilikum, oregano og rosmarin som er godt hakket sammen.
 Bland tørrvarene sammen og ha i vannet med oljen og eggene. La deigen heve i ca. 40-60 min. Del deigen i to og kjevl den til ca. 2 cm tykkelse. Legg ønsket fyll på halvparten og brett den andre halvparten over. Brett deretter kanten for å unngå at fyllet renner ut. Legg deigen på stekebrett som har en god slump olivenolje.

Smør også litt olje på toppen av brødet. Dytt fingertuppene ned i deigen for å lage små groper. Heves igjen hvis ønskelig. Gjør tilsvarende med den andre deigdelen.

Stek i 200 grader i ca. 20-30 min til brødet har en gylden farge.

Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette