Sider

23. september 2011

Quiche Lorraine

Bunn:
  • 200 gram hvetemel
  • 125 gram margarin
  • 1 ss jarlsberg
  • 2-3 ss kaldt vann
Smuldre smør og mel med hendene i et bolle og tilsett vann og ost. Bland godt. Pakk inn i plastfolie og la den "hvile" i kjøleskapet i ca. 1 time. Kjevle ut den kalde deigen og legg den i en ildfast form ca. 24-26 cm i diameter. Bruk form fett. Deigen skal gå ca. 4 cm opp langs kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Forstek paien ved 250 grader i ca. 10 minutter midt i ovnen.

Lag så fyllet bestående av:
5 finhakket sjalott løk, 1 ss finhakket kruspersille, 1 ss finhakket estragon, 1 ts finhakket timian, 1 ss finhakket gressløk, 2 presset hvitløksfedd, 4 hele egg, 200 gram jarlsberg, 2 dl fløte, 1/2 ts salt, 1/2 ts hvit pepper, 250 gram kokt skinke i terninger, 100 gram spekeskinke i tynne strimler.

Bland alle tørre ingrediensene i en bolle med hvitløk. Pisk eggene i en bolle og tilsett fløte, salt og pepper. Fordel den tørre blandingen i paibunnen og hell over egg/fløteblandingen. Stekes midt i ovnen i ca 50 minutter på 180 grader.
 

 Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette