4 porsjoner
Beregn 150-200 gram grønnsaker pr person
ca 750 gram grønnsaker etter ønske
vann
salt eller 1 grønnsaksbuljong.
Ostesaus:
- 2 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 4 dl grønnsakskraft og melk
- 1-2 dl revet ost med god smak
- 1 eggeplomme
- 1/2 dl kremfløte
- salt, pepper og muskat
Kok opp litt vann og salt eller buljong. Rens og skjær grønnsakene i biter. Kok grønnsakene hver for seg til de er knap møre, la dem renne godt av og legg dem i en smurt ildfast form.
Ostesausen: smelt smøret og rør i melet. Spe med kraft og melk til en saus. La den koke i 3 min og smak den godt til med salt, pepper og muskat. Rør i osten og la den smelte. Bland fløte og eggeplommen og rør det i tilslutt. Hell sausen over grønnsakene og gratiner retten høyt i ovnen ved 250 grader i ca. 10 min hvis grønnsakene og sausen er varm, ved 225 grader i ca. 20 min hvis grønnsakene og sausen er kald.
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette