Sider

23. september 2011

Gratinerte grønnsaker

4 porsjoner

Beregn 150-200 gram grønnsaker pr person
ca 750 gram grønnsaker etter ønske
vann
salt eller 1 grønnsaksbuljong.

Ostesaus:
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl grønnsakskraft og melk
  • 1-2 dl revet ost med god smak
  • 1 eggeplomme
  • 1/2 dl kremfløte
  • salt, pepper og muskat
Kok opp litt vann og salt eller buljong. Rens og skjær grønnsakene i biter. Kok grønnsakene hver for seg til de er knap møre, la dem renne godt av og legg dem i en smurt ildfast form.

Ostesausen: smelt smøret og rør i melet. Spe med kraft og melk til en saus. La den koke i 3 min og smak den godt til med salt, pepper og muskat. Rør i osten og la den smelte. Bland fløte og eggeplommen og rør det i tilslutt. Hell sausen over grønnsakene og gratiner retten høyt i ovnen ved 250 grader i ca. 10 min hvis grønnsakene og sausen er varm, ved 225 grader i ca. 20 min hvis grønnsakene og sausen er kald. 
 
 Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette