Sider

6. mars 2012

Farmor's fyrstekake :-)

Verdens beste farmor lærte meg mye på kjøkkenet da jeg bodde hos henne under studietiden min på Otto Treider, og denne "gamlings" kaken var helt nydelig når den kom nystekt ut av ovnen. Synes også det er fantastisk når farmor sine oppskrifter lever videre :-)
  • 250 gr hvetemel
  • 150 gr smør
  • 125 gr sukker
  • 1 egg
  • 2 ss fløte
  • 1 ts bakepulver
Arbeid alt sammen. Halvparten av deigen kjevles ut og legges i smurt form. Den andre halvparten kjevles ut og skjæres opp i strimler til å legge over mandelmassen og rundt hele kanten.

Mandelmasse
  • 120 gr mandler
  • 130 gr melis
  • 1 ss vann (mulig litt mer)
Mandlene males og blandes med melis og vann. Has oppi formen før du som nevnt over legger del halve deigen som er igjen i strimler over hele kaken.
Stekes på 175 grader til den er gyldenbrun, ca 1 time.
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette