Sider

6. mars 2012

Focaccia brød

  • 1 pk gjær
  • 6 dl lunket vann
  • 1 kg mel
  • 2 ts salt
  • 1,5 del god olivenolje
  • 2 ss honning
  • Flaksalt
  • Rosmarin
  • Oliven
  • Soltørkede tomater
Løs gjæren opp i lunket vann. Tilsett mel, hakket oliven og soltørkede tomater, salt og honning. Tilsett 1-2 ss av oljen helt mot slutten slik at den smører seg rundt deigen. Hev i ca 30 minutter. Hell litt olje i bunn av en liten langpanne og drøss på både flaksalt og rosmarin før du fordeler deigen opp i pannen. Klapp deigen til den dekker formen. Prikk hull i deigen med fingrene og hell over olivenoljen og strø over flaksalt.

La deigen heve i ca 40 minutter til oljen har trukket inn i deigen.

Stek på nederste rille på 225 grader i ca 30 min. Dryss over rosmarin når det gjenstår ca 6-7 minutter.
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette