Sider

24. mai 2012

Indisk kyllingrett

Antall personer: 4

  • 1 kg kylling filet
  • 1 ts salt
  • 0,6 dl sitronsaft
  • 2,5 dl yoghurt
  • 1 mellomstor hakket løk
  • 2 fedd knust hvitløk
  • Friskrevet ingefær (3 cm)
  • 1 grønn hakket chili
  • 2 ts garam masala
  • 2 ts gul matkulør
  • 1 ts rød matkulør
  • 1,25 dl tomatpuré
  • 1,25 dl vann
  • Friskrevet ingefær, ekstra (2 cm)
  • 2,5 dl pisket fløte
  • 1 ts garam masala, ekstra
  • 2 ts sukker
  • 1/4 ts chilipulver
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts støtt spisskommen
  • 100 gr smør

  1. Skjær kjøttet i strimler i 2 cm tykkelse. Dryss med salt og sitronsaft.
  2. Bland yoghurt, løk, hvitløk, ingefær, chilli og garam masala i en foodprocessor og bland til det er jevnt.
  3. Bland matkulørene i en liten skål og smør det på alle sider av kjøttet. Hell yoghurtblandingen i og rør det sammen. Sett blandingen til marinering i minst 4 timer. Ta kjøttet opp av marinaden og la det dryppe av i 5 minutter.
  4. Varm opp ovnen til 220 grader og bak kjøttet i en dyp ildfast form i 15 miutter eller til det er mørt. Fjern overflødig væske, dekk det løst til med folie og hold det varmt.
  5. Bland tomatpuré og vann i en stor bolle, tilsett ingefær, pisket fløte, ekstra garam masala, sukker, chilipulver, sitronsaft og spisskommen og rør det hele sammen.
  6. Smelt smøret i en stor gryte på mellomvarme. Rør tomatblandingen i og bring det til kok. Kok i 2 minutter, skru ned varmen og legg i kyllingstykkene. Rør kjøttet god med sausen og la det småkoke til det er gjennomvarmt. Server med ris, mango chutney, koriander og naan brød.
Slik ser det ut når det marineres:

Så kan det nytes:-)
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette