Antall personer: 4
- 1 kg kylling filet
- 1 ts salt
- 0,6 dl sitronsaft
- 2,5 dl yoghurt
- 1 mellomstor hakket løk
- 2 fedd knust hvitløk
- Friskrevet ingefær (3 cm)
- 1 grønn hakket chili
- 2 ts garam masala
- 2 ts gul matkulør
- 1 ts rød matkulør
- 1,25 dl tomatpuré
- 1,25 dl vann
- Friskrevet ingefær, ekstra (2 cm)
- 2,5 dl pisket fløte
- 1 ts garam masala, ekstra
- 2 ts sukker
- 1/4 ts chilipulver
- 1 ss sitronsaft
- 1 ts støtt spisskommen
- 100 gr smør
- Skjær kjøttet i strimler i 2 cm tykkelse. Dryss med salt og sitronsaft.
- Bland yoghurt, løk, hvitløk, ingefær, chilli og garam masala i en foodprocessor og bland til det er jevnt.
- Bland matkulørene i en liten skål og smør det på alle sider av kjøttet. Hell yoghurtblandingen i og rør det sammen. Sett blandingen til marinering i minst 4 timer. Ta kjøttet opp av marinaden og la det dryppe av i 5 minutter.
- Varm opp ovnen til 220 grader og bak kjøttet i en dyp ildfast form i 15 miutter eller til det er mørt. Fjern overflødig væske, dekk det løst til med folie og hold det varmt.
- Bland tomatpuré og vann i en stor bolle, tilsett ingefær, pisket fløte, ekstra garam masala, sukker, chilipulver, sitronsaft og spisskommen og rør det hele sammen.
- Smelt smøret i en stor gryte på mellomvarme. Rør tomatblandingen i og bring det til kok. Kok i 2 minutter, skru ned varmen og legg i kyllingstykkene. Rør kjøttet god med sausen og la det småkoke til det er gjennomvarmt. Server med ris, mango chutney, koriander og naan brød.
Slik ser det ut når det marineres:
Så kan det nytes:-)
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette