Sider

27. juli 2015

Italiensk pizza :-)

Vi skal jo pusse opp/bygge om i Halden og siden planleggingen av dette startet, så var en bakerovn/pizzaovn en del av planen. Da vi kom hjem fra Italia fikk vi høre om en kar i Halden som kunne skaffe en slik ovn, og vips så stod pizzaovnen på terrassen :-) Det er bare en feil med den, fargen er rød.....Jeg har bestemt meg for at jeg bare må leve med det ;-)

Han som skaffet oss bakerovnen heter Fred og han er opprinnelig baker. Han har bl.a drevet bakeriet Kringla som lå i Tistedal. Det er selskapet Stoneart AS i Larvik som importerer pizzaovnene fra Italia, men Fred som har demonstrasjon av disse. Uansett, av Fred fikk vi oppskrift på pizzadeigene som han bruker i disse bakerovnene og den kommer her :-)

♥ 1,5 kg pizzamel
♥ 35 gr salt
♥ 20 gr sukker
♥ 14 gr fersk gjær
♥ 9 dl kaldt vann
♥ 60 gr nøytral olje

Bruk litt av det kalde vannet til å løse opp gjæren. Bland sammen det alt det tørre sammen med vannet og elt i en mixmaster. Ha oljen i til slutt, når deigen har blitt eltet sammen.

Del opp deigen i 9 deler av ca 250 gram. La den stå i kjøleskap i minst 1 døgn, gjerne lengre. Ta ut deigen og la den stå i romtemperatur minst to timer før bruk.Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre :-)

2 kommentarer:

 1. Hei Jeanette! Så artig å finne bloggen din :) Masse spennende matoppskrifter og flotte strikkeplagg :)

  Ta gjerne en tur innom bloggen min også for en titt.

  Ha en fin dag!

  Inger

  SvarSlett
 2. Hei Inger,
  Så hyggelig at du stakk innom her :-) Bloggen er utrolig praktisk for meg som har flere hjem, da er det veldig greit å ha et sted å publisere våre beste oppskrifter, slik at jeg alltid har de tilgjengelig. Så fant jeg ut at det ble litt kjedelig med bare mat, så da er det litt annet her også :-) Jeg har faktisk bloggen din lagt opp på siden min, den ligger under "Inspirasjon". Bare så dårlig til å kommentere der, men jeg har vært inne på siden din mange ganger :-) Ha en strålende dag :-) Klem

  SvarSlett

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette