Sider

27. juli 2015

Italiensk pizza :-)

Vi skal jo pusse opp/bygge om i Halden og siden planleggingen av dette startet, så var en bakerovn/pizzaovn en del av planen. Da vi kom hjem fra Italia fikk vi høre om en kar i Halden som kunne skaffe en slik ovn, og vips så stod pizzaovnen på terrassen :-) Det er bare en feil med den, fargen er rød.....Jeg har bestemt meg for at jeg bare må leve med det ;-)

Han som skaffet oss bakerovnen heter Fred og han er opprinnelig baker. Han har bl.a drevet bakeriet Kringla som lå i Tistedal. Det er selskapet Stoneart AS i Larvik som importerer pizzaovnene fra Italia, men Fred som har demonstrasjon av disse. Uansett, av Fred fikk vi oppskrift på pizzadeigene som han bruker i disse bakerovnene og den kommer her :-)

♥ 1,5 kg pizzamel
♥ 35 gr salt
♥ 20 gr sukker
♥ 14 gr fersk gjær
♥ 9 dl kaldt vann
♥ 60 gr nøytral olje

Bruk litt av det kalde vannet til å løse opp gjæren. Bland sammen det alt det tørre sammen med vannet og elt i en mixmaster. Ha oljen i til slutt, når deigen har blitt eltet sammen.

Del opp deigen i 9 deler av ca 250 gram. La den stå i kjøleskap i minst 1 døgn, gjerne lengre. Ta ut deigen og la den stå i romtemperatur minst to timer før bruk.Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette