Han som skaffet oss bakerovnen heter Fred og han er opprinnelig baker. Han har bl.a drevet bakeriet Kringla som lå i Tistedal. Det er selskapet Stoneart AS i Larvik som importerer pizzaovnene fra Italia, men Fred som har demonstrasjon av disse. Uansett, av Fred fikk vi oppskrift på pizzadeigene som han bruker i disse bakerovnene og den kommer her :-)
- 1,5 kg pizzamel
- 35 gr salt
- 20 gr sukker
- 14 gr fersk gjær
- 9 dl kaldt vann
- 60 gr nøytral olje
Bruk litt av det kalde vannet til å løse opp gjæren. Bland sammen det alt det tørre sammen med vannet og elt i en mixmaster. Ha oljen i til slutt, når deigen har blitt eltet sammen.
Del opp deigen i 9 deler av ca 250 gram. La den stå i kjøleskap i minst 1 døgn, gjerne lengre. Ta ut deigen og la den stå i romtemperatur minst to timer før bruk.
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre :-)
Hei Jeanette! Så artig å finne bloggen din :) Masse spennende matoppskrifter og flotte strikkeplagg :)
SvarSlettTa gjerne en tur innom bloggen min også for en titt.
Ha en fin dag!
Inger
Hei Inger,
SvarSlettSå hyggelig at du stakk innom her :-) Bloggen er utrolig praktisk for meg som har flere hjem, da er det veldig greit å ha et sted å publisere våre beste oppskrifter, slik at jeg alltid har de tilgjengelig. Så fant jeg ut at det ble litt kjedelig med bare mat, så da er det litt annet her også :-) Jeg har faktisk bloggen din lagt opp på siden min, den ligger under "Inspirasjon". Bare så dårlig til å kommentere der, men jeg har vært inne på siden din mange ganger :-) Ha en strålende dag :-) Klem