Sider

20. desember 2017

Mormor sine super gode sirupsnipper 💗

Disse jeg vokste jeg opp med og de var alltid så gode. Endelig fikk jeg oppskriften og endelig skulle jeg prøve om jeg klarte å gjenskap smaken av mormor sine sirupsnipper fra jeg var lita.

Det gjorde jeg, eller vi 😊 Det var Ole Jørgen som lagde deigen 👍

1/2 kg sirup, vi brukte mørk
175 g smør
1/4 l fløte
250 g sukker

Disse fire ingrediensene kokes opp og skal bli så og si helt kaldt før det tørre blandes inn.

Ca. 700 g hvetemel
1 ts ingefær
3 ts pepper
2 ts natron

Når det gjelder melet, så er det egentlig ca 500 g, men det var altfor lite, så Ole Jørgen måtte tilsette ganske mye for å få deigen fast nok. Viktig å bruke mel ved utkjevling også.

La deigen stå i kjøleskapet til neste dag!

Kjevles tynt og sett på en skoldet mandel.
Stekes på 200 grader i 5-8 minutter.

Vi lagde sirupshjerter 😍




Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette