Sider

17. januar 2017

Tom Kah Gai

Jeg har bestemt meg for at jeg skal bli litt flinkere til å lage thai mat og først ut er den fantastiske suppen Tom Kah Gai 🍜

Jeg har lest litt ulike oppskrifer, men tror jeg nå har landet på en som er en vinner. Denne oppskriften holder til ca 2 personer hvis det skal kun være middag, 4-6 personer hvis det skal serveres som en liten forrett 🍚

Ingredienser:

♥ 2 bokser kokoskrem
♥ 1 boks kokosmelk
♥ 4 thai chili (finhakkes)
♥ 12-15 kaffirlimeblader (brukes slik de er) Don´t eat
♥ 4 stilker med sitrongress (bankes og deles opp i ca 7-8 cm) Don´t eat!
♥ 10 cm galangal rot (renses og skjæres i skiver) Don´t eat!
♥ Kyllingfilet etter behov, synes det er godt med mye kylling
♥ Vårløk, ca 3 stilker som skjæres på tvers
♥ Eventuelt sopp og tomater hvis man ønsker det.
♥ Hønsebuljong - om man ønsker en litt tynnere suppe kan man blande ut med vann, eller ha buljongpulveret rett i gryten.
♥ Fiskesaus
♥ Limesaft (presset lime)
♥ Sukker
♥ Koriander


Fremgangsmåte:
♥ 2 bokser med kokoskrem og 1 boks med kokosmelk kokes opp.
♥ Chili, kaffirlimeblader, sitrongress og galangal tilsettes og kokes i ca 10 min.
♥ Tilsett hønsebuljonpulver og se om du også skal ha oppi litt vann og la det koke i 10 minutter.
♥ Ha i kylling og vårløk og la det trekke til kyllingen er gjennomkokt.
♥ Tilsett fiskesaus, limesaft og sukker etter smak.

Pynt med koriander på toppen!

Bon apetitt 🐔



Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette