Sider

17. januar 2017

Tom Kah Gai

Jeg har bestemt meg for at jeg skal bli litt flinkere til å lage thai mat og først ut er den fantastiske suppen Tom Kah Gai 🍜

Jeg har lest litt ulike oppskrifer, men tror jeg nå har landet på en som er en vinner. Denne oppskriften holder til ca 2 personer hvis det skal kun være middag, 4-6 personer hvis det skal serveres som en liten forrett 🍚

Ingredienser:

  • 2 bokser kokoskrem
  • 1 boks kokosmelk
  • 4 thai chili (finhakkes)
  • 12-15 kaffirlimeblader (brukes slik de er) Don´t eat
  • 4 stilker med sitrongress (bankes og deles opp i ca 7-8 cm) Don´t eat!
  • 10 cm galangal rot (renses og skjæres i skiver) Don´t eat!
  • Kyllingfilet etter behov, synes det er godt med mye kylling
  • Vårløk, ca 3 stilker som skjæres på tvers
  • Eventuelt sopp og tomater hvis man ønsker det.
  • Hønsebuljong - om man ønsker en litt tynnere suppe kan man blande ut med vann, eller ha buljongpulveret rett i gryten.
  • Fiskesaus 
  • Limesaft (presset lime)
  • Sukker
  • Koriander


Fremgangsmåte:
2 bokser med kokoskrem og 1 boks med kokosmelk kokes opp.
Chili, kaffirlimeblader, sitrongress og galangal tilsettes og kokes i ca 10 min.
Tilsett hønsebuljonpulver og se om du også skal ha oppi litt vann og la det koke i 10 minutter.
Ha i kylling og vårløk og la det trekke til kyllingen er gjennomkokt.
Tilsett fiskesaus, limesaft og sukker etter smak.

Pynt med koriander på toppen!

Bon apetitt 🐔



Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette