Mandelbunn
♥ 300 gram mandler eller hasselnøtter
♥ 300 gram melis
♥ 1 ss maizenna
♥ 7 eggehviter
♥ 1 ss mykt smør
♥ 1 ss hvetemel
Varm ovnen til 200 grader med over- og undervarme. Mal mandlene/hasselnøttene i en foodprosessor. Bland mandel/hasselnøtt melet med melis og maizenna. Stivpisk eggehvitene og bland det med mandel/hasselnøtt melet til en seig masse. Smør en rund springform med mykt smør og dryss på hvetemel som fordeles ut over kantene. Stek kaken ved 200 grader i 45 minutter. Avkjøl kaken på rist.
Mokkakrem
♥ 150 gram mykt smør
♥ 75 gram melis
♥ 1 eggeplomme
♥ 1 dl espressokaffe
♥ 50 gram mørk sjokolade
Pisk mykt smør luftig med melis og eggeplomme i 5 minutter til en fin krem. Kok opp kaffe og ha i opphakket sjokolade. Kok kaffesjokoladen ned til det halve under omrøring med slikkepott slik at det ikke brenner seg. Avkjøl kaffesjokoladen og bland inn smørkremen. Smør et tykt lag mokkakrem på den avkjølte kaken.
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette