Sider

21. mars 2020

Mandelboller fra Godt Brød 💖

Jeg kom helt tilfeldig over denne bollen da jeg var innom Godt Brød ute på Fornebu. Kjøpte en slik bolle og det er en av de beste bollene jeg noen gang har smakt. Og heldigvis, så fant jeg oppskriften på nett 😀👏💖

Oppskrift på ca 15 stk

♥ Bollehev = 20 g havregryn og 1 dl vann
♥ 200 g sukker
♥ 1 dl rapsolje
♥ 50 g fersk gjær
♥ 5 g salt
♥ 20 g kardemomme
♥ 4 1/2 dl lunket vann
♥ 1 kg siktet hvetemel

Hjemmelaget vaniljekrem:
♥ 250 gram  fløte
♥ 650 gram h-melk
♥ 150 gram sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 90 gram eggeplomme(ca. 4 egg)
♥ 66 gram maizenna
♥ 100 gram h-melk
  • Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha fløte, sukker, 625 gram melk, vaniljestang + frø i en kjele. Kok til kokepunktet.
  • I en annen boller blander du eggeplomme, maizenna og 125 gram melk. Pisk godt sammen.Hell 1-2 øser av den varme væsken i maizenna blandingen og pisk godt. Hell deretter alt tilbake i kjelen. La det koke opp under omrøring. Viktig å røre hele tiden, slik at det ikke brenner seg i bunn. Kok kremen i c. 1 min. Til du ser den første boblen komme til overflaten. Da vet du at kremen er ferdig.
  • Sil blandigen. Dekk med plast/bakepapir helt ned til overflaten av kremen. Avkjøl.
  • Jeg laget vaniljekremen kvelden før jeg skulle bruke den. Du kan lage kremen samme dag og la den avkjøle noen timer i kjøleskapet eller i isbad.

Mandelfyll:
♥ 190 g mandler. Finhakket. Hakk for hånd eller i en foodprossor.
♥ 115 g melis
♥ 80 g mykt smør.

1. Lag vaniljekremen først. Det er best å begynne med denne dagen før siden det tar en stund før den setter seg. Begynn deretter med å lage bollehev. Kok opp vannet og hell over havregrynene. La det kjøle seg ned.
2. Bland sammen bollehev og resten av ingrediensene. Elt i maskin ca.15 minutter eller 20-25 minutter for hånd. La den heve i ca. 1 time.
3. Trill boller a 100 gram og la de heve til dobbelstørrelse(ca.1-2 timer).
4. I mellomtiden kan du lage mandelfyllet. Finhakk mandlene for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Bland det sammen med smør og melis. Miks til en tykk masse.
5. Ha mandelmassen i en sprøytepose. Om du ikke har det tilgjengelig kan du bruke en spiseskjee når du legger fyllet.
6. Trykk de ferdighevede bollene flate. Leg mandlemasse i midten. Jeg la ca. 1 spiseskje i hver.
7. Brett deigen over mandelmassen som en konvolutt. Press godt ned på bretten, slik at mandelmassen kommer ut i kantene og lag en grop i midten.
8. Det er viktig å presse godt ned, slik at den ikke går opp igjen. Trykk en dyp grop som du fyller med vaniljekrem.
9. Fyll med vaniljekrem i gropene. Ca en god spiseskjee i hver. La bollene heve 30-60 minutter til. Nøkkelen til å lage gode og luftige boller er å la deigen heve godt. Pensle deretter med egg og dryss over grovhakket mandler. 
Stek på 210 grader i ca.8-10 minutter.




Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre :-)

1 kommentar:

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette