- ♥ 2,5 kg tynnribbe
- ♥ 1 ss korianderfrø
- ♥ 1 ss fennikelfrø
- ♥ 1 ss hel pepper
- ♥ salt
- -- GLAZE --
- ♥ 3 dl søt soyasaus (ketcap manis)
- ♥ 4 ss brunt sukker
- ♥ 3 ss epleeddik
- ♥ saften av en lime
- ♥ skallet til en lime
- ♥ 3 grønne chili
- ♥ en bit ingefær på størrelse med en tommelfinger
- ♥ 4 sitrongress
- ♥ 2 stjerneanis
- ♥ 1 kanelstang
- ♥ 4 båter hvitløk
- ♥ en neve fersk koriander
- ✔ Først fjerner du altså ben og svor fra ribba, og gnir den inn med salt. La mest mulig fett være igjen under svoren, denne kan gjerne rutes. Dette kan gjerne gjøres dagen i forveien. I en tørr og varm panne rister du så korianderfrø, fennikelfrø og hel pepper. Rør jevnlig i krydderet til du kjenner en vidunderlig duft komme sigende. Da har du krydderet i en morter og knuser det. Smør så ribba inn med dette krydderet. Nam, for en duft.
✔ Fjern frøene og finhakk grønn chili og hvitløk. Sitrongresset kuttes i store biter, disse skal fjernes senere. Ha alt dette i en skål.
✔ I en annen skål så har du finhakket ingefær, revet limeskall, kanelstang, stjerneanis og en neve hakket koriander.
✔ I en arbeidsbolle så blander du sammen den søte soyasausen, brunt sukker og epleeddik. Røres sammen.
✔ I en sauteuse, eventult en kjele, så har du i et par spiseskjeer stekeolje og freser grønn chili, hvitløk og sitrongress. Fres i et par minutter til det er blitt blankt og fått litt farge. Tilsett soyablandingen og gi det et oppkok, la det småputre i et par minutter til sukkeret er helt oppløst. Tilsett så ingefær, limeskall, kanelstang, stjerneanis og koriander. Bland dette inn, skvis inn saften av en lime og la stå på platen på lavest varme. Like før du skal pensle over første runde med glaze så fjerner du sitrongresset, stjerneanis og kanelstang.
✔ Som sagt så er det å anbefale å bruke steketermometer. Isåfall steker du til kjernetemperaturen er 60 grader, dette tar sånn ca. halvannen time. Da fjerner du aluminiumsfolien, heller ut eventuell væske som har dannet seg i formen og pensler over en raus runde med glaze.
✔ Sett formen inn i ovnen igjen til kjernetemperaturen er rundt 70 grader, ca. en halvtime. Ta ut formen, pensle over en ny runde med glaze og skru opp ovnen til 250 grader. Vent med å sette formen inn igjen til ovnen er blitt varm.
✔ Inn med formen, og stek til kjernetemperaturen er blitt 75/80 grader og du har fått en fin, mørk farge, sukkeret er blitt karamellisert.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette