Sider

28. oktober 2020

Hjemmelaget leverpostei ūüėä

Til jul hver √•r pleier vi √• lage hjemmelaget leverpostei ūüėä Vi har funnet en perfekt oppskrift p√• Apritiff.no som vi bruker, den finner du her. N√•r du er inne p√• denne siden, s√• kan du endre oppskriften ved √• endre antall porsjoner, s√• den som kommer her er tiltenkt √• v√¶re til 6 porsjoner. Dette gir s√•nn ca 16 s√•nne sm√• aluminiumsformer som vi putter leverposteien i.

Ingredienser til 6 porsjoner (ca 16 små aluminiumsformer)

Basis
 1200 g okse- eller svinelever 
 450 g okse- eller svinekj√łtt, gjerne m√łrbrad eller flatbiff 
 750 g lettsaltet sideflesk uten svor 
 9 stk sjalottl√łk 
 Hvit saus
 120 g hvetemel 
 120 g sm√łr 
 3 ss potetmel 
 9 dl melk 
 6 stk egg 

Krydderblanding til klassisk dansk leverpostei
 6 stk ansjosfileter 
 3 ts pepper 
 3 ts alleh√•nde 
 6 ts sukker 
 6 ss ansjoslake 
 6 ts salt (evt. mer eller mindre) 

Krydderblanding til italienskinspirert leverpostei
 3 ss finhakket salvie 
 3 ss finhakket rosmarin 
 6 ss finhakket oregano 
 3 stk stort finhakket hvitl√łksfedd 
 6 ss sm√• finhakkete kapers 
 6 stk ansjosfileter 
 4.5 ts pepper 
 1.5 ts cayenne 
 6 ts salt (evt. mer eller mindre) 
 6 ts sukker 

Fremgangsmåte
Basis:
Rens lever for hinner og √•rer og skj√¶r i store biter. Kutt kj√łtt, flesk og l√łk grovt. Ha alt i food processoren og kj√łr til en jevn finmalt masse.
 
Hvit saus:
Smelt sm√łret. R√łr inn hvetemel og spe med melk. La sm√•koke et par minutter. Pisk inn potetmelet og sett til avkj√łling. Pisk deretter inn eggene.
Bland det malte kj√łttet og sausen veldig godt. Tilsett krydderblanding etter smak.
Krydderblanding til klassisk dansk leverpostei:
Finhakk ansjosen og bland med de √łvrige krydderne. Ha dette i leverposteir√łren.
 
Krydderblanding til italienskinspirert leverpostei:
Bland alle ingrediensene og tilsett leverposteir√łren.
F√łr du tilsetter saltet i krydderblandingen, og i hvert fall hvis du er f√łlsom overfor salt enten den ene eller andre veien, kan det l√łnne seg √• steke liten pr√łvekake i steikepanna for √• sjekke smaken.

Fordel leverposteir√łren i sm√• aluminiumsformer (kj√łpes p√• Europris). Stek i vannbad (fyll en st√łrre form med vann og sett br√łdformene oppi) ved 180 grader i 55 minutter. La st√• i formene i minst 10 minutter f√łr du skj√¶rer leverposteien opp i skiver √† 1 cm.
NB! NB! Vi fryser ned leverposteir√łren r√•, fordelt i aluminiumsformene, tar de opp og tiner over natten, s√• steker vi som beskrevet over. Bilde viser leverposteien n√•r den er klargjort for frysing. Setter s√• det hvite papplokket som f√łlger med p√•, s√• i plastpose inn i fryseren. 
Server de lune danske leverposteiskivene med spr√łstekt bacon, sopp, stekt l√łk og surdeigsrugbr√łd.
De italienske skivene passer best sammen med ristet br√łd, en tomatsalat og balsamicosirup.
Slik ser leverposteien ut etter at den er ferdig stekt, her har vi stekt 2 stk. 
Balsamicosirup:
Kok til mindre enn en fjerdedel gjenst√•r. Brukes mest til pynt, uansett i sm√• mengder da den er b√•de syrlig og s√łt.



Tusen takk for bes√łket og ha en str√•lende dag videre :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

S√• koselig at du bes√łker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette