Til jul hver år pleier vi å lage hjemmelaget leverpostei 😊 Vi har funnet en perfekt oppskrift på Apritiff.no som vi bruker, den finner du her. Når du er inne på denne siden, så kan du endre oppskriften ved å endre antall porsjoner, så den som kommer her er tiltenkt å være til 6 porsjoner. Dette gir sånn ca 16 sånne små aluminiumsformer som vi putter leverposteien i.
Ingredienser til 6 porsjoner (ca 16 små aluminiumsformer)
Basis
♥ 1200 g okse- eller svinelever
♥ 450 g okse- eller svinekjøtt, gjerne mørbrad eller flatbiff
♥ 750 g lettsaltet sideflesk uten svor
♥ 9 stk sjalottløk
♥ Hvit saus
♥ 120 g hvetemel
♥ 120 g smør
♥ 3 ss potetmel
♥ 9 dl melk
♥ 6 stk egg
Krydderblanding til klassisk dansk leverpostei
♥ 6 stk ansjosfileter
♥ 3 ts pepper
♥ 3 ts allehånde
♥ 6 ts sukker
♥ 6 ss ansjoslake
♥ 6 ts salt (evt. mer eller mindre)
Krydderblanding til italienskinspirert leverpostei
♥ 3 ss finhakket salvie
♥ 3 ss finhakket rosmarin
♥ 6 ss finhakket oregano
♥ 3 stk stort finhakket hvitløksfedd
♥ 6 ss små finhakkete kapers
♥ 6 stk ansjosfileter
♥ 4.5 ts pepper
♥ 1.5 ts cayenne
♥ 6 ts salt (evt. mer eller mindre)
♥ 6 ts sukker
Fremgangsmåte
Basis:
Rens lever for hinner og årer og skjær i store biter. Kutt kjøtt, flesk og løk grovt. Ha alt i food processoren og kjør til en jevn finmalt masse.
Hvit saus:
Smelt smøret. Rør inn hvetemel og spe med melk. La småkoke et par minutter. Pisk inn potetmelet og sett til avkjøling. Pisk deretter inn eggene.
Bland det malte kjøttet og sausen veldig godt. Tilsett krydderblanding etter smak.
Krydderblanding til klassisk dansk leverpostei:
Finhakk ansjosen og bland med de øvrige krydderne. Ha dette i leverposteirøren.
Krydderblanding til italienskinspirert leverpostei:
Bland alle ingrediensene og tilsett leverposteirøren.
Før du tilsetter saltet i krydderblandingen, og i hvert fall hvis du er følsom overfor salt enten den ene eller andre veien, kan det lønne seg å steke liten prøvekake i steikepanna for å sjekke smaken.
Fordel leverposteirøren i små aluminiumsformer (kjøpes på Europris). Stek i vannbad (fyll en større form med vann og sett brødformene oppi) ved 180 grader i 55 minutter. La stå i formene i minst 10 minutter før du skjærer leverposteien opp i skiver à 1 cm.
NB! NB! Vi fryser ned leverposteirøren rå, fordelt i aluminiumsformene, tar de opp og tiner over natten, så steker vi som beskrevet over. Bilde viser leverposteien når den er klargjort for frysing. Setter så det hvite papplokket som følger med på, så i plastpose inn i fryseren.
Server de lune danske leverposteiskivene med sprøstekt bacon, sopp, stekt løk og surdeigsrugbrød.
De italienske skivene passer best sammen med ristet brød, en tomatsalat og balsamicosirup.
Slik ser leverposteien ut etter at den er ferdig stekt, her har vi stekt 2 stk.
Balsamicosirup:
Kok til mindre enn en fjerdedel gjenstår. Brukes mest til pynt, uansett i små mengder da den er både syrlig og søt.
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette