Sider

28. februar 2021

Snickerskake med supergod glasur 😊

Denne oppskriften fant vi hos Fru Timian og Ole Jørgen ønsket å prøve den ut. En helt nydelig snickers kake ble det.

Kakebunn
♥ 5 eggehviter
♥ 225 g sukker
♥ 50 g peanøttsmør
♥ 100 g salte crakers (jeg bruker Sætre snackers, men du kan også bruke Ritz)
♥ 125 g salte peanøtter

Sjokoladeglasur
♥ 100 g mørk sjokolade, 70 %
♥ 100 g melkesjokolade
♥ 100 g kjøleskapskaldt smør
♥ 5 eggeplommer
♥ 1 dl H-melk
♥ 75 g sukker
♥ 10 g maisenna
♥ 100 g peanøtter til dryss
♥ litt mørk sjokolade til dryss

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og smør en rundform på 26 cm i diameter med formfett. Legg bakepapir i bunnen.

Ha eggehvitene i en helt ren miksebolle og pisk til eggehvitene begynner å forme hvite topper. Tilsett sukkeret i en stråle mens mikseren går på høy hastighet. Pisk til alt sukkeret et oppløst og du har fått en blank marengs. Ha i peanøttsmøret og pisk det inn.

Knus de salte kjeksene lett. Jeg bruker bare å knuse dem med fingrene før jeg har både dem og peanøttene i marengsen og vender dem inn med en slikkepott.

Hell røren over i rundformen og sett den midt i stekeovnen. Stek bunnen i 28-30 minutter.

La den avkjøles på en bakerist før du tar av ringen og legger bunnen over på et kakefat.

Smelt sjokoladen til glasuren over vannbad, i mikroen eller rett i en kjele på styrke 1 eller 2 på en induksjonstopp (andre topper blir for varme og sjokoladen vli bli ødelagt). For å lage et vannbad, koker du opp litt vann i en kasserolle som ikke er så veldig stor. Så setter du en stålbolle over kasserollen. Bollen skal ikke nå ned til vannet i kasserollen. Knekk sjokoladen i bollen. Kok opp vannet i kjele og la det småkoke frem til sjokoladen er smeltet. Ta sjokoladen av varmen og la den avkjøles litt.

Ta smøret ut av kjøleskapet og del det i små terninger. Sett det så tilbake i kjøleskapet. Og, jeg bruker bestnandig å få mange spørsmål og hva jeg mener med smør, og til det svarer jeg bestandig at når jeg skriver smør, mener jeg smør – altså normalsaltet meierismør.

Ha eggeplommene i en kasserolle sammen med melken, sukkeret og maisennaen. Bruk en pisk til å piske vekk eventuelle melklumper og sett det over litt over medium varme. Kok opp mens du rører hele tiden. La det koke i 20 sekunder.

Ta så kjelen av varmen, ikke bare skru av varmen på platen, men fjern kjelen vekk fra stekeplaten. Finn frem smøret og pisk det inn. Pisk inn noen smørklumper om gangen til alt er rørt inn. Så heller du i sjokoladen over i kjelen og rører det hele sammen.

Fordel sjokoladeglasuren over kakebunnen. Dryss over peanøttene. Jeg bruker å klemme noen av dem litt ned i glasuren også. Bruk en grønnsaksskreller til å skrelle litt mørk sjoklade over der igjen.


Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette