Start med å vaske potetene godt og tørk dem. Jeg skreller
ikke potetene når jeg lager Hasselbackpoteter. Finn frem en skarp kniv og skjær
av litt av langsiden på poteten.
På denne måten blir den liggende helt stødig når du skal
steke og det blir lettere å kutte dem opp. Et veldig smart triks for å få
skjært like langt ned på hele poteten uten at du trenger å være bekymret for å
skjære igjennom poteten er å legge en spisepinne på hver side av poteten.
Nå er det bare å skjære poteten ned til kniven treffer
spisepinnene. Jeg liker at det er ganske tynne skiver, men det kan du
selvfølgelig velge selv. Forvarm ovnen til 220 grader varmluft. Legg potetene i
en smurt ildfast form. Smør inn med litt god olivenolje og krydre med salt og
pepper.
Når ovnen er varm setter du inn potetene og setter klokka på
30 minutter. Etter 30 minutter tar jeg formen ut og skal tilsette smør, urter
og hvitløk hvis du liker det. Jeg bruker en ostehøvel å skjærer tynne skiver av
smør og legger en skive på hver potet. Med dette trikset så får du smøret helt
jevnt fordelt og det deilige smøret renner ned i alle sprekkene. Legg på litt
urter og litt hvitløk.
Bilde lånt fra Gladkokken til jeg får tatt egne bilder.
Bilde lånt fra Gladkokken til jeg får tatt egne bilder.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette