Sider

18. oktober 2021

Hasselbackpoteter 😊

Denne oppskriften fant vi hos Gladkokken og den synes vi er helt suveren 😊

Fremgangsmåte:

Start med å vaske potetene godt og tørk dem. Jeg skreller ikke potetene når jeg lager Hasselbackpoteter. Finn frem en skarp kniv og skjær av litt av langsiden på poteten.

På denne måten blir den liggende helt stødig når du skal steke og det blir lettere å kutte dem opp. Et veldig smart triks for å få skjært like langt ned på hele poteten uten at du trenger å være bekymret for å skjære igjennom poteten er å legge en spisepinne på hver side av poteten.

Nå er det bare å skjære poteten ned til kniven treffer spisepinnene. Jeg liker at det er ganske tynne skiver, men det kan du selvfølgelig velge selv. Forvarm ovnen til 220 grader varmluft. Legg potetene i en smurt ildfast form. Smør inn med litt god olivenolje og krydre med salt og pepper.

Når ovnen er varm setter du inn potetene og setter klokka på 30 minutter. Etter 30 minutter tar jeg formen ut og skal tilsette smør, urter og hvitløk hvis du liker det. Jeg bruker en ostehøvel å skjærer tynne skiver av smør og legger en skive på hver potet. Med dette trikset så får du smøret helt jevnt fordelt og det deilige smøret renner ned i alle sprekkene. Legg på litt urter og litt hvitløk.

Bilde lånt fra Gladkokken til jeg får tatt egne bilder.


Sett tilbake i ovnen og stek i 15 minutter til. Øs over litt av det krydrede smøret. Tips: Hvis resten av middagen ikke er klar. Sett ovnen på 70 grader og la de stå der frem til servering.

Bilde lånt fra Gladkokken til jeg får tatt egne bilder.


Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette