Sider

18. oktober 2021

Kamskjell med parmesanaioli 😊

Denne oppskriften har vi hentet fra Trines matblogg og vi synes den er helt fantastisk 👏 Den serveres ofte som forrett hos oss 👍

Kamskjell og tilbehør

♥ 2-3 kamskjell , pr person

♥ salt og pepper

♥ småbladsalat

♥ god olivenolje (litt)

Parmesanaioli

♥ 1 sjalottløk (liten), finhakket

♥ 1 fedd hvitløk , finhakket

♥ 1 egg

♥ 3 eggeplommer

♥ 30-50 g parmesan , finrevet

♥ 2 dl solsikkeolje

♥ 3-4 ts vineddik

♥ salt og pepper

Fremgangsmåte:

Finhakk løk og hvitløk og ha i en foodprosessor sammen med egget, eggeplommer og vineddik. Kjøres til det får en kremaktig, luftig konsistens. Hell i oljen forsiktig, i en tynn stråle mens maskinen går. Ha i finrevet parmesan til slutt, og kjør foodprosessoren litt til. Smak til med salt og pepper og eventuelt litt mer vineddik. Jeg vil anta at porsjonen ovenfor rekker til 6-8 forretter.

Tørk av kamskjellene med kjøkkenpapir. Stek kamskjellene i solsikkeolje (eller annen nøytral olje) i maksimalt 1,5 minutt i varm panne. Skjellene skal få fin stekeskorpe. Snu kamskjellene, ha en klikk smør i stekepannen og stek videre i 1 minutt på lav varme. Krydre med salt og pepper.

Anrett kamskjellene på småbladsalat dryppet med din beste olivenolje. Drypp litt av parmesanaïolien over, og server resten i en bolle ved siden av. Serveres med godt brød og en god hvitvin, for eksempel Villa Raiano Greco di Tufo 2010.

Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette