Sider

18. oktober 2021

Kamskjell med parmesanaioli ūüėä

Denne oppskriften har vi hentet fra Trines matblogg og vi synes den er helt fantastisk ūüĎŹ Den serveres ofte som forrett hos oss ūüĎć

Kamskjell og tilbeh√łr

♥ 2-3 kamskjell , pr person

♥ salt og pepper

♥ sm√•bladsalat

♥ god olivenolje (litt)

Parmesanaioli

♥ 1 sjalottl√łk (liten), finhakket

♥ 1 fedd hvitl√łk , finhakket

♥ 1 egg

♥ 3 eggeplommer

♥ 30-50 g parmesan , finrevet

♥ 2 dl solsikkeolje

♥ 3-4 ts vineddik

♥ salt og pepper

Fremgangsmåte:

Finhakk l√łk og hvitl√łk og ha i en foodprosessor sammen med egget, eggeplommer og vineddik. Kj√łres til det f√•r en kremaktig, luftig konsistens. Hell i oljen forsiktig, i en tynn str√•le mens maskinen g√•r. Ha i finrevet parmesan til slutt, og kj√łr foodprosessoren litt til. Smak til med salt og pepper og eventuelt litt mer vineddik. Jeg vil anta at porsjonen ovenfor rekker til 6-8 forretter.

T√łrk av kamskjellene med kj√łkkenpapir. Stek kamskjellene i solsikkeolje (eller annen n√łytral olje) i maksimalt 1,5 minutt i varm panne. Skjellene skal f√• fin stekeskorpe. Snu kamskjellene, ha en klikk sm√łr i stekepannen og stek videre i 1 minutt p√• lav varme. Krydre med salt og pepper.

Anrett kamskjellene p√• sm√•bladsalat dryppet med din beste olivenolje. Drypp litt av parmesana√Įolien over, og server resten i en bolle ved siden av. Serveres med godt br√łd og en god hvitvin, for eksempel Villa Raiano Greco di Tufo 2010.





Tusen takk for bes√łket og ha en str√•lende dag videre :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

S√• koselig at du bes√łker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette