Kamskjell og tilbehør
♥ 2-3 kamskjell ,
pr person
♥ salt og pepper
♥ småbladsalat
♥ god olivenolje (litt)
♥ 1 sjalottløk
(liten), finhakket
♥ 1 fedd hvitløk ,
finhakket
♥ 1 egg
♥ 3 eggeplommer
♥ 30-50 g parmesan ,
finrevet
♥ 2 dl solsikkeolje
♥ 3-4 ts vineddik
♥ salt og pepper
Fremgangsmåte:
Finhakk løk og hvitløk og ha i en foodprosessor sammen med
egget, eggeplommer og vineddik. Kjøres til det får en kremaktig, luftig
konsistens. Hell i oljen forsiktig, i en tynn stråle mens maskinen går. Ha i
finrevet parmesan til slutt, og kjør foodprosessoren litt til. Smak til med
salt og pepper og eventuelt litt mer vineddik. Jeg vil anta at porsjonen
ovenfor rekker til 6-8 forretter.
Tørk av kamskjellene med kjøkkenpapir. Stek kamskjellene i solsikkeolje (eller annen nøytral olje) i maksimalt 1,5 minutt i varm panne. Skjellene skal få fin stekeskorpe. Snu kamskjellene, ha en klikk smør i stekepannen og stek videre i 1 minutt på lav varme. Krydre med salt og pepper.
Anrett kamskjellene på småbladsalat dryppet med din beste olivenolje. Drypp litt av parmesanaïolien over, og server resten i en bolle ved siden av. Serveres med godt brød og en god hvitvin, for eksempel Villa Raiano Greco di Tufo 2010.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette