Sider

29. august 2023

Ny pizzadeig oppskrift, denne gangen med BIGA 🍕🍕🍕

Jeg har prøvd meg på en ny pizzadeig, en jeg kom over i sommer, som jeg har stor tro på. Den jeg lagde skulle gi 6 stk baller på ca 290 gram, men de ble mindre. Så istedenfor 6 stk, vil nok 5 stk være mer riktig her. For første gang lagde jeg også BIGA.

BIGA:
♥ 342 gram varmt vann
♥ 1/6 teskje tørr gjær
♥ 528 gram 00 mel

Finn frem en stor bolle og bland alt sammen først med en gaffel. Deretter kan du bruke hendene for å få blandet alt godt sammen. Sette dette så i romtemperatur i ca 12 timer, perfekt å sette på kvelden før du legger deg (rundt 22:00/23:00), om du skal ha pizza ved 18 tiden neste dag. 

Dagen etter, ca 12 timer siden du satt deigen, skal du tilsette resten av ingrediensene for pizzadeigen:

♥ 510 gram 00 mel
♥ 333 gram varmt vann
♥ 27 gram salt

Hell over vannet i bollen hvor biga´n allerede ligger. Tilsett saltet og rør litt om slik at dette blander seg med vannet. Så tilsetter du melet og blander alt godt inn i biga´n, presser/klyper på en måte alt inn i deigen. Dette tar ca 5 minutter.

Dekk til bollen med deigen og la den hvile i ca 20. minutter. Etter 20 minutter, ta litt mel på benken, ta ut deigen fra bollen og ta også litt mel på toppen av deigen. Begynn og jobb med deigen til "den kjennes riktig", dette tar noen minutter. Form den til en stor ball og legg den i en bolle med litt olivenolje smurt rundt i bollen. La deigen hvile i romtemperatur i 2-3 timer.

Finn frem 6 (eller kanskje 5 da) bokser med lokk som du skal legge deigene i. Litt olivenolje også i disse boksene. Ta den store ballen ut av bollen og del opp i ca 290 gram baller. Legg i boksene, sett på lokket og la stå i 2-3 timer i romtemperatur. Så er pizzadeigen klare til å stekes.
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette