Sider

9. desember 2022

Suksessterte 💖

Denne oppskriften har jeg hentet fra Fru Timian og den er bare så god 😍👏

Mandelbunn

 200 gram mandler
 5 eggehviter
 200 gram melis

Glasur

 100 gram kjøleskapskaldt smør
 5 eggeplommer
 1 desiliter helmelk
 100 gram sukker
 10 gram maisenna

Sett stekeovnen på 160 grader og smør en rundform på 24 centimeter. Legg bakepapir i bunnen. Kjør mandlene i en foodprosessor til de blir helt smulete. Du kan også bruke en mandelkvern.

Ha eggehvitene i en helt ren bolle og pisk eggehvitene til de begynner å forme topper. Tilsett melisen litt etter litt og pisk til du får en luftig og blank marengs. Hell i de malte mandlene og vend dem inn med en slikkepott.

Hell røren over i kakeformen og stek den i 45–50 minutter på nederste rille. Kaken skal ha en fast overflate når den er ferdig. La den avkjøles halvveis i formen før du setter den over på en bakerist.

Så var det den gule kremen! Det er mange som sliter med å få riktig konsistens på kremen, men denne blir garantert perfekt!

Ta smøret ut av kjøleskapet og del det i terninger. Legg det tilbake i kjøleskapet.

Ha eggeplommene i en kasserolle sammen med melken, sukkeret og maisennaen. Pisk det sammen for å fjerne eventuelle melklumper. Kok opp mens du rører godt i bunnen hele tiden. Det kan lett sette seg fast. La det koke i 20 sekunder.

Ta kasserollen av varmen og rør inn smørklumpene. Tilsett noen av gangen og rør dem kraftig inn. Når alle klumpene er rørt inn, er glasuren ferdig og du kan fordele den over mandelbunnen.

Riv litt mørk sjokolade over glasuren.
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette