Denne oppskriften fant jeg på instagram, fra en profil som heter Middag_om30 😊
Porchetta
♥ Minst 2 kg tynnribbe (det er greit med litt størrelse på ribba for dette, så helst ikke mindre enn 2 kg.
♥ 1 bunt persille (75 g)
♥ 1 bunt salvie (75 g)
♥ 1 pose pinjekjerner (50 g)
♥ En hel hvitløk (dvs alle fedd)
♥ 3-4 sjalottløk
♥ Skall fra 1 appelsin
♥ Ca 0,5 dl olivenolje
♥ 3 ss salt
♥ 1 ss pepper
♥ 1 ss malte fennikelfrø
- Vi begynner med fyllet. I en blender har du urter, løk, hvitløk, pinjekjerner, appelsinskall, oliveolje, fennikelfrø, salt og pepper og blander godt sammen til du har en ganske fin masse
- Bruk en skarp kniv og gjør så godt du kan med å beine ut ribba. Husk å ta vare på beina, de trenger du i morgen når vi skal steke den. Skjær tynne striper i svoren, også skjærer du ribba på langs, men ikke skjær helt igjennom
- Smør på urteblandingen også ruller du så stramt du klarer
- Bruk en hyssing til å binde den sammen gjerne mellom hvert snitt i svoren.
- Salte og pepre svoren og pakk porchettaen i plastfolie. Oppbevar i kjøleskapet natten over
Stekeprosessen av porchetta
Ingrediensliste
♥ Porchetta (se forrige reel)
♥ 2 gulrøtter
♥ 1 løk
♥ 1 eple
♥ 1 appelsin
♥ 7-10 hvitløkfedd
♥ Beina fra ribba
♥ 2 l vann
♥ Porchetta (se forrige reel)
♥ 2 gulrøtter
♥ 1 løk
♥ 1 eple
♥ 1 appelsin
♥ 7-10 hvitløkfedd
♥ Beina fra ribba
♥ 2 l vann
- Hvis du skal ha middag kl 17, må du starte kl 07 på morgenen. Begynn med å sette ovnen på 190 grader. I en ildfast form har du appelsinen fra i går, løk, gulrot, eple, hvitløk og beina fra ribba. Så er det klart for selve stjerna, og hvis du lurer på hvordan den lages kan du se det i reelen før denne! Legg porchettaen oppi med svorsiden ned og fyll på med ca 2 liter vann. Dette blir basen til sausen jeg viser dere i neste reel! Dekk med aluminimusfolie og stek i ovnen i en time
- Etter en time tar du av folien, og setter porchettaen på en rist over den ildfaste formen. Sett ovnen på 80 grader og la den stå i minst 7 timer, men gjerne opp til 10 timer
- 7 timer så setter du ovnen opp til 250. Her skal porchettaen få stå i 40-60 minutter til svoren er sprø rundt hele. Hold gjerne et øye med den, så den ikke svir seg
- Når du har fått sprø svor på hele tar du den ut og lar den hvile.
Saus
Ingrediensliste til saus
♥ Sjyen fra formen porchettaen stekte i
♥ 3-4 ss soyasaus
♥ Saften fra 1-2 lime
♥ 1 ss maisenna + 3 ss kaldt vann
♥ 50 g smør i terninger
♥ Sjyen fra formen porchettaen stekte i
♥ 3-4 ss soyasaus
♥ Saften fra 1-2 lime
♥ 1 ss maisenna + 3 ss kaldt vann
♥ 50 g smør i terninger
- Sil innholdet i formen porchettaen stekte i, så du sitter igjen med sjyen
- Så har du i soyasaus og limesaft og lager en jevning med maisenna. La den koke opp og småkoke i 10 minutter. Helt til slutt pisker du inn smør og da er sausen klar
- Porchettaen serveres med bakte perlepoteter, hjemmelaged rødkål, paprika og hasselnøttsalat og stekt rosenkål.
Tilbehør
Hjemmelaget rødkål
Ingredienser til en stor porsjon
♥ 1/2 rødkål
♥ 1 eple
♥ 2 ss honning
♥ 3 ss soyasaus
♥ 5 dl eplejuice
♥ 1 dl cashewnøtter
♥ 50 g smør
♥ Gressløk (kan sløyfes)
- Begynn med å skjære rødkålen i tynne strimler
- Riv eple og ha det i en kjele sammen med rødkål, honning, soyasaus og eplejuice. Gi det oppkok mens du rører også skal det få stå å trekke i 1 time til all væsken har fordampet
- Når det er 10 minutter igjen rører du inn cashewnøtter
- Helt til slutt tas kjelen av platen også rører du inn smør
Topp med gressløk og hakka cashewnøtter og oppbevar i kjøleskap. Den holder seg helt fint i hvertfall en uke, men kan holde lenger også (smak og lukt!)
Honning- & balsamicoglasert rosenkål
Ingredienser
♥ 1 pose fersk rosenkål
♥ 50 g smør
♥ 1 ts balsamico
♥ 1 ss honning
♥ Fersk hakket basilikum til topping
- Skyll og del rosenkålen i 2, også har du dem over i en tørr panne på medium varme
- Du skal ikke ha noe i pannen enda, den skal bare få stekeskorpe og få krympe litt. Rør ofte og etter ca 15 minutter er den klar
- Ha i smør, baslamico og honning og sett opp varmen så den får frest litt. Etter noen minutter har rosenkålen fått trukket til seg all smaken, topp gjerne med litt fersk basilikum og der er den klar!
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette