Denne oppskriften fant jeg på instagram, fra en profil som heter Middag_om30 😊
Porchetta
♥ Minst 2 kg tynnribbe (det er greit med litt størrelse på ribba for dette, så helst ikke mindre enn 2 kg.
♥ 1 bunt persille (75 g)
♥ 1 bunt salvie (75 g)
♥ 1 pose pinjekjerner (50 g)
♥ En hel hvitløk (dvs alle fedd)
♥ 3-4 sjalottløk
♥ Skall fra 1 appelsin
♥ Ca 0,5 dl olivenolje
♥ 3 ss salt
♥ 1 ss pepper
♥ 1 ss malte fennikelfrø
- Vi begynner med fyllet. I en blender har du urter, løk, hvitløk, pinjekjerner, appelsinskall, oliveolje, fennikelfrø, salt og pepper og blander godt sammen til du har en ganske fin masse
- Bruk en skarp kniv og gjør så godt du kan med å beine ut ribba. Husk å ta vare på beina, de trenger du i morgen når vi skal steke den. Skjær tynne striper i svoren, også skjærer du ribba på langs, men ikke skjær helt igjennom
- Smør på urteblandingen også ruller du så stramt du klarer
- Bruk en hyssing til å binde den sammen gjerne mellom hvert snitt i svoren.
- Salte og pepre svoren og pakk porchettaen i plastfolie. Oppbevar i kjøleskapet natten over
Stekeprosessen av porchetta
Ingrediensliste
♥ Porchetta (se forrige reel)
♥ 2 gulrøtter
♥ 1 løk
♥ 1 eple
♥ 1 appelsin
♥ 7-10 hvitløkfedd
♥ Beina fra ribba
♥ 2 l vann
♥ Porchetta (se forrige reel)
♥ 2 gulrøtter
♥ 1 løk
♥ 1 eple
♥ 1 appelsin
♥ 7-10 hvitløkfedd
♥ Beina fra ribba
♥ 2 l vann
- Hvis du skal ha middag kl 17, må du starte kl 07 på morgenen. Begynn med å sette ovnen på 190 grader. I en ildfast form har du appelsinen fra i går, løk, gulrot, eple, hvitløk og beina fra ribba. Så er det klart for selve stjerna, og hvis du lurer på hvordan den lages kan du se det i reelen før denne! Legg porchettaen oppi med svorsiden ned og fyll på med ca 2 liter vann. Dette blir basen til sausen jeg viser dere i neste reel! Dekk med aluminimusfolie og stek i ovnen i en time
- Etter en time tar du av folien, og setter porchettaen på en rist over den ildfaste formen. Sett ovnen på 80 grader og la den stå i minst 7 timer, men gjerne opp til 10 timer
- 7 timer så setter du ovnen opp til 250. Her skal porchettaen få stå i 40-60 minutter til svoren er sprø rundt hele. Hold gjerne et øye med den, så den ikke svir seg
- Når du har fått sprø svor på hele tar du den ut og lar den hvile.
Saus
Ingrediensliste til saus
♥ Sjyen fra formen porchettaen stekte i
♥ 3-4 ss soyasaus
♥ Saften fra 1-2 lime
♥ 1 ss maisenna + 3 ss kaldt vann
♥ 50 g smør i terninger
♥ Sjyen fra formen porchettaen stekte i
♥ 3-4 ss soyasaus
♥ Saften fra 1-2 lime
♥ 1 ss maisenna + 3 ss kaldt vann
♥ 50 g smør i terninger
- Sil innholdet i formen porchettaen stekte i, så du sitter igjen med sjyen
- Så har du i soyasaus og limesaft og lager en jevning med maisenna. La den koke opp og småkoke i 10 minutter. Helt til slutt pisker du inn smør og da er sausen klar
- Porchettaen serveres med bakte perlepoteter, hjemmelaged rødkål, paprika og hasselnøttsalat og stekt rosenkål.
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette