Sider

6. mars 2012

Ostefondue

Ganske tidlig etter at jeg ble sammen med min kjære lagde vi ostefondue, og på nettet fant vi en veldig bra oppskrift som vi har benyttet mange ganger etterpå. Det er faktisk ikke så lett å finne den perfekte osteblandingen og vi har prøvd en del ulike oster, men aldri får vi så godt resultat som når vi følger denne oppskriften:
  • 1 hel hvitløk
  • 4 dl tørr hvitvin
  • Litt malt muskat
  • Litt nykvernet pepper
  • 300 gr Appenzeller ost
  • 300 gr Emmentaler ost
  • 200 gr Sveitserost
  • Ca 1 ss maizenna
  • Hvitløksbrød
Ha hvitvin i en gryte/kjele og tilsett hvitløk, muskat og nykvernet pepper og varm dette nesten til kokepunktet. Osten rives med rivjern på den fine siden og blandes deretter inn i den varme vinen.
Rør alt godt sammen og under stadig røring varmes det hele opp nesten til kokepunktet. I mens røres maizenna ut med litt kald hvitvin og denne tilsettes i den kokende ostemassen for å jevne.
Pass på at ostemassen jevnes til den har en smidig og tykk flytende konsistens!

Stek hvitløksbrød og del i passe store biter, så er det bare å nyte en deilig ostefondue :-) Vi har alltid forskjellige krydder som vi kan dyppe osten i når den har festet seg på hvitløksbrødet, og det smaker veldig godt :-)
  
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette