Ingredienser:
(Til 4 porsjoner)
- 250 g smør
- 3 ss finhakket sjalottløk
- 1/2 dl hvitvinseddik (litt mindre kan være lurt)
- 1/2 dl vann
- 8-10 knuste hvite pepperkorn
- 3 eggeplommer
- salt
Først bør smøret klarnes: Smelt smør sakte i en liten kjele
og sett det litt til avkjøling, slik at "avfallet" legger seg på
bunn. Skum av de hvite melkerestene på toppen. Hell forsiktig smøret over i en
annen bolle, men ikke ta med bunnfallet. Hold det varmt.
Ha vann, løk, eddik, og pepper i en liten kjele. Kok inn til
halv mengde. Ha det over i en bolle og sett denne over i en kjele med kokende
vann. Ha i eggeplommene og pisk kraftig. Pisk til det blir varmt og tykner.
(Det vil tykne rundt 60 grader, jeg bruker et termometer hvis jeg blir
utålmodig og da er det lettere å kontrollere varmen).
Ta bollen ut av vannbadet, og spe forsiktig med det klarnede
smøret under stadig pisking. Start med noen dråper og øk mengden etter hvert.
Når du har pisket inn alt og fått en tykk saus, smaker du den til med salt og pepper.
La sausen stå et lunt sted til den skal serveres.
Hvis sausen sprekker (fordi den er blitt litt for varm), kan
den dessuten reddes ved at man pisker sammen en ekstra eggeplomme og litt vann
i en bolle og sper forsiktig med den. Altså, lurt å ha et ekstra egg på lur,
just in case...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette