Sider

13. februar 2019

Verdens beste skolebrød - oppskrift fra Det Søte Liv

Denne oppskriften må jeg bare legge på siden her, for dette er virkelig verdens beste skolebrød. Det er ikke lenge siden Madeleine laget disse, og de ble så utrolig gode 😍
Takk til Det Søte Liv for en fantastisk oppskrift 👏

Ingredienser:
 1 liter melk
 300 g smør
 250 g melis
 100 g gjær
 0,5 ts kardemomme, her tok vi veldig mye mer, for kardemomme gjør det bare enda bedre 😉
 1,5 kg hvetemel

Vaniljekrem:
 1 liter ferdigkjøpt eller hjemmelaget vaniljekrem.

Pynt:
 500 g melis
 8-10 ss melk
 kakestrøssel
 kokos

Fremgangsmåte:
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.
Trill ut bollene med en gang (ca 30 stk) og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand imellom. Trykk bollene helt flate med hendene. La dem deretter heve lunt i 1 time. Når bollene er ferdighevet, trykk en stor fordypning i midten av hver bolle med fingrene og legg en stor ss vaniljekrem i fordypningen.
Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 10-12 minutter (se tips). Avkjøl bollene til de er helt kalde.
Rør sammen melis og melk til en passe tykk melisglasur (tilpass mengden melk). Ha kokos i en skål og kakestrøssel i en annen skål. Smør melisglasur på bollene rundt vaniljekremen.  Press bollene ned i en av skålene slik at kokosen eller kakestrøsselet fester seg til melisglasuren. La glasuren stivne.


Bildet lånt fra Det Søte Liv til jeg får funnet frem eget bilde!


Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette