Takk til Det Søte Liv for en fantastisk oppskrift 👏
Ingredienser:
♥ 1 liter melk
♥ 300 g smør
♥ 250 g melis
♥ 100 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme, her tok vi veldig mye mer, for kardemomme gjør det bare enda bedre 😉
♥ 1,5 kg hvetemel
♥ 300 g smør
♥ 250 g melis
♥ 100 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme, her tok vi veldig mye mer, for kardemomme gjør det bare enda bedre 😉
♥ 1,5 kg hvetemel
Vaniljekrem:
♥ 1 liter ferdigkjøpt eller hjemmelaget vaniljekrem.
♥ 1 liter ferdigkjøpt eller hjemmelaget vaniljekrem.
Pynt:
♥ 500 g melis
♥ 8-10 ss melk
♥ kakestrøssel
♥ kokos
♥ 500 g melis
♥ 8-10 ss melk
♥ kakestrøssel
♥ kokos
Fremgangsmåte:
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.
Trill ut bollene med en gang (ca 30 stk) og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand imellom. Trykk bollene helt flate med hendene. La dem deretter heve lunt i 1 time. Når bollene er ferdighevet, trykk en stor fordypning i midten av hver bolle med fingrene og legg en stor ss vaniljekrem i fordypningen.
Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 10-12 minutter (se tips). Avkjøl bollene til de er helt kalde.
Rør sammen melis og melk til en passe tykk melisglasur (tilpass mengden melk). Ha kokos i en skål og kakestrøssel i en annen skål. Smør melisglasur på bollene rundt vaniljekremen. Press bollene ned i en av skålene slik at kokosen eller kakestrøsselet fester seg til melisglasuren. La glasuren stivne.
Bildet lånt fra Det Søte Liv til jeg får funnet frem eget bilde!
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette