Sider

21. mars 2020

Ny pizzadeig oppskrift, pluss oppskrift på hvit saus til pizza 🍕🍕🍕

Vi fikk aldri solgt pizzaovnen vår og akkurat nå er vi veldig glade for akkurat det. Fikk derfor fraktet den ned til leiligheten vi leier i Halden, slik at vi kan fortsette å bruke den her 😊
Jeg så tilfeldig en oppskrift på VG (Godt.no) på hvitsaus til pizza og her var det også en oppskrift på italiensk pizza deig med tørrgjær. Vi har aldri forsøkt tørrgjær før, men tenkte at det må vi prøve. Og nå har vi altså funnet en oppskrift som både Ole Jørgen liker å bake ut og som jeg synes smaker veldig godt - hurra 👏👏

Pizzabunn:
♥ 6 dl lunket vann
♥ 1 dl god olivenolje
♥ 0,33 pakke med tørrgjær (5 gram)
♥ 1 ss sukker
♥ 1 kg tipo 00 pizzamel
♥ 1 ss salt

Bland vann, olje, gjær og sukker sammen i en kjøkkenmaskin til det er godt blandet. Tilsett mel og salt og elt sammen på lav hastighet i ca 15 min. Deigen skal være glatt og smidig.

Ha deigen over på et godt melet bord og la den hvile i 20 min. Del deigen i 6 like store deler. Legg dem på et olje fat med god avstand og legg over plastfilm. La de stå på brettet i 2-3 timer i romtemperatur (eller kjølig over natten) De kommer til å heve videre og ese ut. Når de har fått dobbel størrelse kan de oppbevares i kjøleskapet til de skal brukes 👍
NB! Våre 6 deiger stod ute til de ble dobbelt så store, vi brukte kun fire. De to som ble igjen, la vi i kjøleskapet og dagen etter tok vi de nok engang ut på kjøkkenbenken for at de skulle heve. Det gjorde de og disse ble altså brukt til sen lunsj dagen etter 😍
🍕🍕🍕












Vi lagde også en hvit saus til pizza´n og den var veldig god. Fulgte denne oppskriften:

Hvit saus
♥ 8 ss smør
♥ Hvitløk (brukte to hele kina hvitløker)
♥ Parmasan (brukte ca 1,5 dl revet parmasan)
♥ 2,5 dl kremfløte 
♥ 1 dl hvitvin
♥ 2 ts maisenna rørt ut i 4 ss vann
♥ salt
♥ pepper

 Smelt 1 ss av smøret i en kjele, tilsett hvitløken og la den frese på medium varme i 2-3 minutter, uten at den tar farge.
Tilsett vinen og kok den nesten helt inn. Tilsett fløte og kok opp, tilsett maizenna utrørt i kaldt vann, la småkoke i 2 minutter til fløten tykner litt.
Rør inn resten av smøret så det smelter, tilsett osten, salt og pepper og varm det på lav varme mens du rører, til osten er smeltet.
Kjør sausen glatt med stavmikser.


Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette