Sider

30. november 2020

Paneng curry med kylling ūüėä

Paneng curry er en av de beste thai rettene jeg vet om ūüėä Denne oppskriften har jeg hentet fra siljespiser.no, hun var med i finalen av MasterChef 2020. Jeg gj√łr nok likevel noen egne vri p√• dette, men dette er utgangspunktet:

Ingredienser for 4 porsjoner:
♥ 250 g jasminris
♥ 1 ss olje
♥ 2 fedd hvitl√łk
♥ 1-2 ss revet fersk ingef√¶r
♥ 4-6 ts r√łd curry avhengig av styrken p√• curryen du har
♥ 2 ts brunt sukker
♥ 2 ss fishsauce
♥ saften av en halv lime
♥ 1 ss kyllingfond
♥ 2 bokser kokosmelk
♥ 500-600 g kyllingfilet i strimler
♥ 1 r√łdl√łk i skiver
♥ 2 gulr√łtter i tynne staver
♥ 1 r√łd paprika i tynne staver
♥ 1 neve hakket koriander
♥ 1 ss hakker kaffir lime blader
♥ 1 ss revet gangal

Start med å sette risen til koking.

I en annen kjele heller du i olje og freser hvitl√łken til den blir blank p√• medium varme. Tilsett curryen og fres i 1-2 minutter til du begynner √• kjenne lukten av curryen spre seg p√• kj√łkkenet. Tilsett s√• litt og litt av kokosmelken til du har f√•tt en jevn r√łd/oransje farge p√• sausen og la den putre imens du strimler kyllingen og gr√łnnsakene.

Tilsett brunt sukker, fish sauce, lime og fond og smak til sausen om du f√łler noe mangler. 

Ha i gulr√łtter, l√łk og paprika og la dette koke et par minutter. Tilsett s√• i kyllingen og la denne trekke i sausen i 4-5 minutter p√• medium h√ły varme til den er gjennomkokt.  Helt til slutt tilsetter du korianderen f√łr du serverer curryen sammen med ekstra koriander, chili, creme fraiche og ris i boller ved siden av.

Bildet lånt av Thai Food Online i påvente av mitt eget bilde!


Tusen takk for bes√łket og ha en str√•lende dag videre :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

S√• koselig at du bes√łker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette