Ingredienser for 4 porsjoner:
♥ 250 g jasminris
♥ 1 ss olje
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 1-2 ss revet fersk ingefær
♥ 4-6 ts rød curry avhengig av styrken på curryen du har
♥ 2 ts brunt sukker
♥ 2 ss fishsauce
♥ saften av en halv lime
♥ 1 ss kyllingfond
♥ 2 bokser kokosmelk
♥ 500-600 g kyllingfilet i strimler
♥ 1 rødløk i skiver
♥ 2 gulrøtter i tynne staver
♥ 1 rød paprika i tynne staver
♥ 1 neve hakket koriander
♥ 1 ss hakker kaffir lime blader
♥ 1 ss revet gangal
Start med å sette risen til koking.
I en annen kjele heller du i olje og freser hvitløken til den blir blank på medium varme. Tilsett curryen og fres i 1-2 minutter til du begynner å kjenne lukten av curryen spre seg på kjøkkenet. Tilsett så litt og litt av kokosmelken til du har fått en jevn rød/oransje farge på sausen og la den putre imens du strimler kyllingen og grønnsakene.
Tilsett brunt sukker, fish sauce, lime og fond og smak til sausen om du føler noe mangler.
Ha i gulrøtter, løk og paprika og la dette koke et par minutter. Tilsett så i kyllingen og la denne trekke i sausen i 4-5 minutter på medium høy varme til den er gjennomkokt. Helt til slutt tilsetter du korianderen før du serverer curryen sammen med ekstra koriander, chili, creme fraiche og ris i boller ved siden av.
Bildet lånt av Thai Food Online i påvente av mitt eget bilde!
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette