Ingredienser til ca 4 porsjoner
KYLLING SATAY:
♥ 600 g kyllingfilet (jeg brukte lårfileter
♥ 4 ss rød curry
♥ 2 ss revet eller finhakket ingefær
♥ 3 ss sesamolje
♥ 1 neve finhakket fersk thaibasilikum (du kan bruke vanlig fersk basilikum)
♥ 1 neve finhakket fersk koriander (kan sløyfes om du ikke liker det)
♥ 250 ml kokosmelk
♥ 0,5 dl vann
♥ 0,5 dl soyasaus (gjerne med redusert saltinnhold)
♥ 2 ss fish sauce
♥ 4-5 rause spiseskjeer peanøttsmør
♥ 1 lime
MANGOSALAT:
♥ 1 mango
♥ 1 agurk
♥ 1 chili
♥ 2 ss akasiehonning
♥ saften av en hel lime
♥ ris
SLIK GJØR DU DET
Ha sesamolje, revet ingefær og curry i en gryte og fres til du merker at aromaene frigis (ca 1-2 minutter), på medium varme.
Skru plata opp til medium høy varme (6/7) og tilsett kyllingen. Hvis du bruker kyllingfilet anbefaler jeg å dele de i 2. Brun kyllingen til den får litt stekeskorpe, men den trenger ikke være gjennomstekt. Tilsett de finhakkede urtene.
Reduser til medium lav varme (jeg har induksjonen min på 4, den går til 10).
Tilsett kokosmelk, soyasaus, vann og fish sauce og dekk til gryta med lokk. La det putre i ca 20-25 minutter til kyllingen er gjennomstekt.
Imens gryta står og putrer setter du på risen og koker den som anvist på pakken.
Lag så mangosalaten. Del opp mango i skiver, skjær opp agurk i skiver (jeg brukte grønnsaksskreller for fine lange skiver med agurk) hakk opp chili og bland dette i en bolle. Med en gaffel visper du sammen honning og limesaft i en egen liten skål, og heller over salaten.
Når kyllingen i gryta er gjennomstekt tilsetter du peanøttsmør og smaker til med lime. La gryta tykne i 2-3 minutter.
Bildet lånt fra Silje Spiser i påvente av eget bilde:
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette