Sider

30. november 2020

Scampi med knust pepper og hvitløk 😍

Denne er fra en thaikokebok som jeg har som heter "Tid for thai". En helt fantastisk scampi rett med masse smak 😍

Ingredienser til ca 4 personer

♥ 16 store scampier 
♥ 4 ss stekeolje, solsikke eller rapsolje
♥ 10 fedd hvitløk, grovhakket 
♥ 1 1/2 ss svarte pepperkort
♥ 4 korianderrøtter, knust litt og hakket
♥ 1/2 dl grønnsakskraft av terning, eller vann
♥ 2 ss lys soyasaus
♥ 2 ss østerssaus
♥ 2 ts brunt sukker

Fremgangsmåte: 

Ha pepperkornene i en morter og knus dem. Legg deretter i korianderrøtter og hvitløk. Knus det til en grov masse.

Bland soyasaus, østerssaus og sukker i en liten bolle, rør til sukkeret er oppløst og sett til side. 

Ha olje i en wok eller panne på middels varme og stek kryddermassen til den mykner og lukter godt, omtrent 1/2 minutt, uten at det svir seg.

Skru opp varmen noe. Ha i scampiene og bollen med sauseblanding, men ikke grønnsakkraften. Fres under omrøring i 1/2 minutt til scampiene blir rosaaktige. Pass på at de ikke blir seige.

Tilsett kraften og fres videre i 15 sekunder. 




Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette