Ingredienser til ca 4 personer
♥ 4x200 g fast, hvit fiskefilet, gjerne torsk eller sei
♥ 2 ss rød currypaste
♥ 2 dl kokoskrem
♥ 4 ts brunt sukker
♥ 2 ss soyasaus
♥ 3 ss tamarindsaus
♥ 2 ss stekeolje, solsikke eller rapsolje (til steking av fisken)
♥ 2 store milde chilier skåret i svært tynne ringe på "spis meg" måten
♥ 2 ss stekeolje, solsikke eller rapsolje (til curryen)
Garnityr
4 kaffirlimeblader skåret i svært tynne strimler på "spis meg" måten.
Ha olje i wok eller panne på litt over middels varme. Ha litt salt og pepper på fiskefiletene og stek dem på begge sider til de er så vidt gjennomstekt, men ikke helt gjennom. Hold fisken lun.
Ha olje og currypasta i en liten kasserolle på middels varme og stek under omrøring til det begynner å lukte godt, i omtrent 1/2 minutt.
Ha i en tredjedel av kokoskremen og la det småkoke i knapt 1 minutt, til den blir litt oljete på overflaten. Ha i resten av kokoskremen, pluss resten av ingrediensene, og la det småkoke et par minutter til.
Smak til og juster med mer tamarindsaus om du synes retten trenger en friskere og mer syrlig smak.
Fordel på tallerkener og ha strimlede kaffirlimeblader på toppen.
Server ris ved siden av.
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette