Sider

14. desember 2020

Croissant 🥐

Denne oppskriften har vi funnet hos Ida Gran Jansen, en nydelig oppskrift på croissanter 👏 🥐


CROISSANTDEIG
♥ 2,5 dl Vann
♥ 14 g Tørrgjær
♥ 500 g Hvetemel
♥ 12 g Salt
♥ 50 g Sukker
♥ 100 g Mykt smør i terninger

TIL KJEVLING
♥ 250 g Smør

Croissantdeig, dag 1 på kvelden
Varm vannet til det er lunkent ca. 25-30 grader. Ha vannet i en skål og rør inn gjæren. La stå i 5 minutter. I en stor kjøkkenmaskinbolle har du mel, salt, sukker og mykt meierismør. Bland det sammen med en k-visp slik at smøret fordeler seg i melet. Bytt til eltekrok. Tilsett vann og gjærblandingen og elt i ca. 7-8 minutter på lav/medium hastighet. Hell deigen ut på kjøkkenbenken uten å tilsette mer mel og kna deigen godt i noen minutter. Smør en bolle med litt smør og ha deigen over. Dekk med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Tar ca. 2 timer.

Ha litt mel på kjøkkenbenken og bank deigen utover til en rektangel. Brett kortsidene over hverandre, så bretter du langsidene over hverandre. Pakk deigen inn i plastfolie og sett i kjøleskapet natten over. Ha det myke(250 g) smøret i en zip-pose som er ca. 18 x 20 cm stor. Kjelve smøret utover så du har en firkant. Sett smørblokken i fryseren natten over.


Dag nr. 2 på morgenen
Ta smørblokken ut av fryseren og la ligge på kjøkkenbenken i 45 minutter så det mykner litt. For å få smøret ut av posen så klipper du av sidene slik at du kan dra av plastikken. Når smøret har blitt litt mykere så tar du deigen ut av kjøleskapet. Poenget er av smør og deig skal ha lik konsistens. Ha litt mel på kjøkkenbenken og kjevle deigen ut til en rektangel som er 40×18 cm. Prøv å gjøre dette så jevnt og nøyaktig som mulig. Plasser smørblokken på den ene halvdelen og legg den andre deighalvdelen over. Du har nå lukket smørblokken inne. Nå ska du kjevle ut til en rektangel som er 60×20 cm. Kjevle fra midten og utover.

Fjern all ekstra mel og brett den ene kortsiden 2/3 inn og den andre kortsiden skal brettes mot den første. (se video på insta). Kjevle ut på nytt slik at du jevner ut deigen og bretteskjøtene ikke synes lenger. Brett deigen i to fra kortsiden.


Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette