Grove scones er superraske å lage fordi de hever med bakepulver, ikke gjær. Bruk fin eller grov sammalt hvete og server til frokost eller i matpakken.😊
INGREDIENSER
♥ 220 g hvetemel
♥ 220 g sammalt hvete, fin eller grov
♥ 1 ss bakepulver
♥ 1 ts salt
♥ 2 ss sukker
♥ 4 ss rapsolje
♥ 3 dl skummet melk eller lettmelk
Bland sammen mel, bakepulver, salt og sukker. Ha i olje og melk.
Rør sammen deigen, men ikke arbeid den for lenge. Er deigen klissete, tilsett litt mer hvetemel.
Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i to og form til to runde ”kaker” (2-3 cm tykke). Legg dem på stekeplate med bakepapir.
Skjær hver ”kake” i fire kakestykker. Skjær nesten gjennom, men behold den runde formen.
Stek sconesene midt i ovnen ved 200 °C i 15–20 minutter. Avkjøl på rist.
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette