Sider

14. desember 2020

Vannbakkels 😊

Deigen må kokes før den stekes!

Gode råd:
Følg oppskriften, vær nøyaktig når du måler og veier opp ingrediensene.
Følg fremgangsmåten og du er sikret et vellykket resultat!
For en litt magrere variant, bruk like deler pisket krem og mager vaniljekesam.
For en melkefri variant, erstatt smør med margarin uten melk og salt, sløyf fyllet og server med melisglasur.

Dette trenger du:
♥ 2 1/2 dl vann
♥ 1/4 ts salt
♥ 100 g smør
♥ 150 g hvetemel
♥ 4 egg

Finn frem alle råvarene.
Mål og vei opp alle ingrediensene nøyaktig.
Smør et stekebrett med smør og dryss med litt hvetemel, eller dekk med bakepapir.
Kok opp vannet under lokk, ikke la det koke så lenge at vannet fordamper.
Tilsett salt og smør, og smelt i det kokende vannet.
Hell alt hvetemelet i vannet på en gang, under stadig omrøring.
Rør godt til det blir en jevn klump.
Kasserollen skal stå på middels varme.

Når deigen er rørt godt sammen, "svi" deigen på alle kanter i 1 min ved sterk varme. (Uten at deigen skal ta farge.)
Ha deigen over i en kald bolle og rør inn eggene ett av gangen. Ikke tilsett neste egg før det første er rørt helt inn!
Fyll røren i en sprøytepose med en stor stjerneformet spiss.

Sprøyt røren ut som store roser på stekebrettet, eller bruk to spiseskjeer og sett røren stekebrettet.

Stek i varm stekeovn ved 200 grader, på nederste rille i 25-30 min. (avhengig av størrelsen).
Det er viktig at vannbakkels ikke tas for tidlig ut av ovnen, da vil de falle sammen!
Avkjøl på rist.

Vannbakkels kan fylles med krem og hermetisk eller frisk frukt, krem smakt til med friske bær eller syltetøy, romkrem, vanilje eller eggekrem.
Kakene kan drysses med melis eller glaseres med melis eller sjokolade glasur.
Vannbakkels spises best med en kakegaffel.




Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette