Sider

13. januar 2021

Bearnaisesaus ūüėä

4 porsjoner

♥ 300 g sm√łr
♥ 1 dl t√łrr hvitvin
♥ 0,5 dl hvitvinseddik
♥ 1 stk finhakket sjalottl√łk
♥ 0,5 ts grovmalt pepper
♥ 3 ss vann
♥ 2 ss hakket frisk estragon
♥ 3 stk eggeplomme
♥ 0,5 ts salt
♥ 0,25 ts pepper
♥ eventuelt saft av 0,25 stk sitron
♥ 1 ss hakket frisk kj√łrvel

Slik gj√łr du:

1. Smelt sm√łr i en gryte over svak varme. Klaret sm√łr g√•r etterhvert til topps og hvitt melkestoff synker til bunns. Ta forsiktig av det klarede sm√łret med en √łse og ha det over i en annen kasserolle. Hold det varmt.

2. Ha hvitvin, eddik, sjalottl√łk, pepper, vann, og halvparten av mengden hakket estragon i en liten kasserolle og kok det inn til du har ca. 1/2 dl v√¶ske igjen. Dette g√•r fort. Sil v√¶sken over i en glass- eller st√•lbolle.

3. Sett bollen over en kasserolle med kokende vann. Se til at bollen ikke har kontakt med vannet. Ha i eggeplommer og pisk kraftig til blandingen tykner. Ta kasserollen av platen og spe forsiktig med klaret sm√łr under stadig pisking. Start med noen dr√•per og √łk mengden etter hvert. N√•r alt sm√łret er spedd inn har du f√•tt en tykk og fl√łyelsmyk saus.

4. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitron om du √łnsker mer syre. Vend inn hakkede urter og server sausen med det samme.



Tusen takk for bes√łket og ha en str√•lende dag videre ūüėä

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

S√• koselig at du bes√łker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette