Sider

16. mai 2022

Café de Paris saus 😊

Denne oppskriften fant jeg hos Gladkokken og den var helt nydelig til den dry aged New York Strip Bone Steak vi grillet 😊

Ingredienser:
♥ 1 håndfull bladpersille
♥ 1 håndfull estragon
♥ 3 blader salvie
♥ 3 blader basilikum
♥ 0,5 ts revet muskat
♥ 3 stk sjalottløk
♥ 300 gram smør
♥ 1 ss capers
♥ 5 stk ansjosfilet i olivenolje
♥ 1 ss worchestersauce
♥ 1 ss dijonsennep
♥ 1 stk eggeplomme

Fremgangsmåte:
♥ Start med å smelte 1/3 del av smøret på lav varme sammen med sjalottløk og salviebladene. La småkoke, men løken skal ikke få farge. Tilsett nå alle ingrediensene utenom egg, worchester og dijonsennep. Legg i resten av smøret og la alt smelte sakte sammen til et krydret og godt smør. Kjør denne blandingen med en stavmikser eller blender. La kjøle seg litt ned.

♥ Legg eggeplomme, dijonsennep og worchester i en bolle og miks sammen. Visp kraftig mens du tilsetter litt og litt av kryddersmøret du akkurat lagde. Da får du en jevn og fin "majones" med kryddersmøret.

♥ Varm nå opp 2/3 deler av denne "majonesen" i en kjele og la resten bli igjen i bollen. Varm opp til sausen sprekker og reduserer på lav varme i noen minutter. La den sprekte sausen kjøle seg ned og pisk sammen med "majonesen" igjen. På denne måten får du en halvsprekt saus som dekker kjøttet enda bedre. Dette er den tradisjonelle franske måten og lage denne sausen. Nå er sausen klar for å nytes! Passer veldig godt sammen med grillet entrecote og pommes frites. 



Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette