Sider

16. mai 2022

Caf√© de Paris saus ūüėä

Denne oppskriften fant jeg hos Gladkokken og den var helt nydelig til den dry aged New York Strip Bone Steak vi grillet ūüėä

Ingredienser:
♥ 1 h√•ndfull bladpersille
♥ 1 h√•ndfull estragon
♥ 3 blader salvie
♥ 3 blader basilikum
♥ 0,5 ts revet muskat
♥ 3 stk sjalottl√łk
♥ 300 gram sm√łr
♥ 1 ss capers
♥ 5 stk ansjosfilet i olivenolje
♥ 1 ss worchestersauce
♥ 1 ss dijonsennep
♥ 1 stk eggeplomme

Fremgangsmåte:
♥ Start med √• smelte 1/3 del av sm√łret p√• lav varme sammen med sjalottl√łk og salviebladene. La sm√•koke, men l√łken skal ikke f√• farge. Tilsett n√• alle ingrediensene utenom egg, worchester og dijonsennep. Legg i resten av sm√łret og la alt smelte sakte sammen til et krydret og godt sm√łr. Kj√łr denne blandingen med en stavmikser eller blender. La kj√łle seg litt ned.

♥ Legg eggeplomme, dijonsennep og worchester i en bolle og miks sammen. Visp kraftig mens du tilsetter litt og litt av kryddersm√łret du akkurat lagde. Da f√•r du en jevn og fin "majones" med kryddersm√łret.

♥ Varm n√• opp 2/3 deler av denne "majonesen" i en kjele og la resten bli igjen i bollen. Varm opp til sausen sprekker og reduserer p√• lav varme i noen minutter. La den sprekte sausen kj√łle seg ned og pisk sammen med "majonesen" igjen. P√• denne m√•ten f√•r du en halvsprekt saus som dekker kj√łttet enda bedre. Dette er den tradisjonelle franske m√•ten og lage denne sausen. N√• er sausen klar for √• nytes! Passer veldig godt sammen med grillet entrecote og pommes frites. 



Tusen takk for bes√łket og ha en str√•lende dag videre ūüėäūüíĖ

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

S√• koselig at du bes√łker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette