Ingredienser Pavlova langpanne:
♥ 8 eggehviter
♥ 400 g sukker
♥ 1 ts vineddik
♥ 3 ss maizena
Fyll:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 boks med vaniljekrem
Pynt:
♥ friske sommerbær (f.eks.bringebær, bjørnebær og blÃ¥bær)
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
♥ Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk lenge (ca 20 min) med mikser til du fÃ¥r en tykk og stiv marengs. Bland forsiktig i eddik og maizena.
♥ Ha marengsen i en stor langpanne (ca 30x40 cm) som er dekket med bakepapir. Form marengsen til en tykk, firkantet kake. Marengsen skal altsÃ¥ ikke smøres helt utover til kantene av langpannen, men formes pÃ¥ frihÃ¥nd til en tykk, firkant. Lag gjerne en fordypning pÃ¥ midten av kaken (der du plasserer mesteparten av fyllet etterpÃ¥.) Marengskaken vil flyte littegrann utover under stekingen, sÃ¥ det er lurt Ã¥ ikke legge marengsen i et for tynt lag.
♥ Sett kaken midt i ovnen som er forvarmet til 180°C. Skru temperaturen ned til 150°C straks kaken er satt inn i ovnen. Stek kaken i ca 1,5 time (denne kaken trenger litt lenger steketid enn en vanlig, rund pavlova). Dekk eventuelt over marengskaken med et stykke bakepapir pÃ¥ slutten av steketiden, sÃ¥ den holder pÃ¥ den hvite fargen. Skru av varmen og la kaken stÃ¥ i ovnen til den er helt kald.
♥ Flytt den stekte kaken forsiktig over pÃ¥ et stort, firkantet fat.
💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗
Ingredienser Pavlova rund kake:
Pavlova:
♥ 4 eggehviter
♥ 200 g sukker
♥ 0,5 ts vineddik
♥ 1,5 ss maizena
Vaniljekrem:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 ss vaniljepasta eller vaniljestang
♥ 4 eggeplommer
♥ 25 g maisenna
♥ 125 g sukker
♥ 2,5 dl kremfløte
Eller kjøp ferdig vanlijekrem
Pynt:
♥ 300 g jordbær
♥ 150 g bringebær
♥ 150 g bjørnebær
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Start gjerne kvelden i forveien med å lage marengskaken og å koke vaniljekremen.
Pavlova:
♥ Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk lenge med elektrisk mikser (minst 10 minutter) til du fÃ¥r en tykk og stiv marengs. Bland forsiktig i eddik og maizena med en slikkepott (ikke rør mer enn nødvendig, sÃ¥ marengsen beholder fastheten).
♥ Tegn opp en sirkel pÃ¥ ca 22 cm i diameter pÃ¥ et bakepapir. Fordel marengsen innenfor sirkelen slik at du fÃ¥r enn liten, tykk kake. Bruk slikkepotten og jevn til kantene ved Ã¥ dra slikkepotten nedenfra og opp. Glatt til overflaten og lag en grop pÃ¥ toppen av kaken (se tips).
♥ Stek kaken midt i ovnen ved 150 °C i 1 time. SlÃ¥ av varmen og la kaken stÃ¥ i ovnen og tørke til ovnen er helt kald (minst 1 time til, og gjerne over natten).
Vaniljekrem:
♥ Kok opp kremfløte og vaniljepasta (eller bruk vaniljestang og vaniljefrø). Ta kjelen av platen (og fjern vaniljestangen).
♥ I en annen bolle blandes eggeplommer, maisenna og sukker lett sammen til en tykk grøt.
♥ Ha den varme vaniljefløten litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med hÃ¥ndvispen. Ha sÃ¥ det hele tilbake i kjelen.
♥ Varm opp pÃ¥ nytt under stadig omrøring, men nÃ¥ er det veldig viktig at kremen ikke koker for da kan den skille seg. Vaniljekremen tykner etter hvert som den blir varm.
♥ Ta kjelen av platen og la vaniljekremen avkjøles til romtemperatur. Rør av og til.
♥ Sett sÃ¥ vaniljekremen i kjøleskapet til den er helt tykk (minst i et par timer, og gjerne over natten, men dekk da gjerne over med litt plastfilm sÃ¥ det ikke danner seg snerk pÃ¥ overflaten).
Pynting på serveringsdagen:
Finn frem den kalde vaniljekremen og rør den opp med en skje slik at den blir myk og klumpfri.
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette