Sider

16. mai 2022

Pavlova langpanne og vanlig pavlova 💗

Disse oppskriftene har jeg funnet hos Det Søte Liv 😊

Ingredienser Pavlova langpanne:

♥ 8 eggehviter
♥ 400 g sukker
♥ 1 ts vineddik
♥ 3 ss maizena

Fyll:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 boks med vaniljekrem

Pynt:
♥ friske sommerbær (f.eks.bringebær, bjørnebær og blåbær)
♥ melisdryss

Fremgangsmåte:

♥ Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk lenge (ca 20 min) med mikser til du får en tykk og stiv marengs. Bland forsiktig i eddik og maizena.

♥ Ha marengsen i en stor langpanne (ca 30x40 cm) som er dekket med bakepapir. Form marengsen til en tykk, firkantet kake. Marengsen skal altså ikke smøres helt utover til kantene av langpannen, men formes på frihånd til en tykk, firkant. Lag gjerne en fordypning på midten av kaken (der du plasserer mesteparten av fyllet etterpå.) Marengskaken vil flyte littegrann utover under stekingen, så det er lurt å ikke legge marengsen i et for tynt lag.

♥ Sett kaken midt i ovnen som er forvarmet til 180°C. Skru temperaturen ned til 150°C straks kaken er satt inn i ovnen. Stek kaken i ca 1,5 time (denne kaken trenger litt lenger steketid enn en vanlig, rund pavlova). Dekk eventuelt over marengskaken med et stykke bakepapir på slutten av steketiden, så den holder på den hvite fargen. Skru av varmen og la kaken stå i ovnen til den er helt kald.

♥ Flytt den stekte kaken forsiktig over på et stort, firkantet fat.

💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗

Ingredienser Pavlova rund kake: 

Pavlova:
♥ 4 eggehviter
♥ 200 g sukker
♥ 0,5 ts vineddik
♥ 1,5 ss maizena

Vaniljekrem:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 ss vaniljepasta eller vaniljestang
♥ 4 eggeplommer
♥ 25 g maisenna
♥ 125 g sukker
♥ 2,5 dl kremfløte

Eller kjøp ferdig vanlijekrem 

Pynt:
♥ 300 g jordbær
♥ 150 g bringebær
♥ 150 g bjørnebær
♥ melisdryss

Fremgangsmåte:

Start gjerne kvelden i forveien med å lage marengskaken og å koke vaniljekremen.
 

Pavlova:

♥ Pisk eggehvitene stive.  Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking.  Pisk lenge med elektrisk mikser (minst 10 minutter) til du får en tykk og stiv marengs. Bland forsiktig i eddik og maizena med en slikkepott (ikke rør mer enn nødvendig, så marengsen beholder fastheten).

♥ Tegn opp en sirkel på ca 22 cm i diameter på et bakepapir. Fordel marengsen innenfor sirkelen slik at du får enn liten, tykk kake. Bruk slikkepotten og jevn til kantene ved å dra slikkepotten nedenfra og opp. Glatt til overflaten og lag en grop på toppen av kaken (se tips).

♥ Stek kaken midt i ovnen ved 150 °C i 1 time. Slå av varmen og la kaken stå i ovnen og tørke til ovnen er helt kald (minst 1 time til, og gjerne over natten).


Vaniljekrem:

♥ Kok opp kremfløte og vaniljepasta (eller bruk vaniljestang og vaniljefrø). Ta kjelen av platen (og fjern vaniljestangen).

♥ I en annen bolle blandes eggeplommer, maisenna og sukker lett sammen til en tykk grøt.

♥ Ha den varme vaniljefløten litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med håndvispen. Ha så det hele tilbake i kjelen.

♥ Varm opp på nytt under stadig omrøring, men nå er det veldig viktig at kremen ikke koker for da kan den skille seg. Vaniljekremen tykner etter hvert som den blir varm.

♥ Ta kjelen av platen og la vaniljekremen avkjøles til romtemperatur. Rør av og til.

♥ Sett så vaniljekremen i kjøleskapet til den er helt tykk (minst i et par timer, og gjerne over natten, men dekk da gjerne over med litt plastfilm så det ikke danner seg snerk på overflaten).


Pynting på serveringsdagen:

Finn frem den kalde vaniljekremen og rør den opp med en skje slik at den blir myk og klumpfri.

Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette