Sider

16. mai 2022

Pavlova langpanne og vanlig pavlova 💗

Disse oppskriftene har jeg funnet hos Det Søte Liv 😊

Ingredienser Pavlova langpanne:

♥ 8 eggehviter
♥ 400 g sukker
♥ 1 ts vineddik
♥ 3 ss maizena

Fyll:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 boks med vaniljekrem

Pynt:
♥ friske sommerbær (f.eks.bringebær, bjørnebær og blÃ¥bær)
♥ melisdryss

Fremgangsmåte:

♥ Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk lenge (ca 20 min) med mikser til du fÃ¥r en tykk og stiv marengs. Bland forsiktig i eddik og maizena.

♥ Ha marengsen i en stor langpanne (ca 30x40 cm) som er dekket med bakepapir. Form marengsen til en tykk, firkantet kake. Marengsen skal altsÃ¥ ikke smøres helt utover til kantene av langpannen, men formes pÃ¥ frihÃ¥nd til en tykk, firkant. Lag gjerne en fordypning pÃ¥ midten av kaken (der du plasserer mesteparten av fyllet etterpÃ¥.) Marengskaken vil flyte littegrann utover under stekingen, sÃ¥ det er lurt Ã¥ ikke legge marengsen i et for tynt lag.

♥ Sett kaken midt i ovnen som er forvarmet til 180°C. Skru temperaturen ned til 150°C straks kaken er satt inn i ovnen. Stek kaken i ca 1,5 time (denne kaken trenger litt lenger steketid enn en vanlig, rund pavlova). Dekk eventuelt over marengskaken med et stykke bakepapir pÃ¥ slutten av steketiden, sÃ¥ den holder pÃ¥ den hvite fargen. Skru av varmen og la kaken stÃ¥ i ovnen til den er helt kald.

♥ Flytt den stekte kaken forsiktig over pÃ¥ et stort, firkantet fat.

💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗

Ingredienser Pavlova rund kake: 

Pavlova:
♥ 4 eggehviter
♥ 200 g sukker
♥ 0,5 ts vineddik
♥ 1,5 ss maizena

Vaniljekrem:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 ss vaniljepasta eller vaniljestang
♥ 4 eggeplommer
♥ 25 g maisenna
♥ 125 g sukker
♥ 2,5 dl kremfløte

Eller kjøp ferdig vanlijekrem 

Pynt:
♥ 300 g jordbær
♥ 150 g bringebær
♥ 150 g bjørnebær
♥ melisdryss

Fremgangsmåte:

Start gjerne kvelden i forveien med å lage marengskaken og å koke vaniljekremen.
 

Pavlova:

♥ Pisk eggehvitene stive.  Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking.  Pisk lenge med elektrisk mikser (minst 10 minutter) til du fÃ¥r en tykk og stiv marengs. Bland forsiktig i eddik og maizena med en slikkepott (ikke rør mer enn nødvendig, sÃ¥ marengsen beholder fastheten).

♥ Tegn opp en sirkel pÃ¥ ca 22 cm i diameter pÃ¥ et bakepapir. Fordel marengsen innenfor sirkelen slik at du fÃ¥r enn liten, tykk kake. Bruk slikkepotten og jevn til kantene ved Ã¥ dra slikkepotten nedenfra og opp. Glatt til overflaten og lag en grop pÃ¥ toppen av kaken (se tips).

♥ Stek kaken midt i ovnen ved 150 °C i 1 time. SlÃ¥ av varmen og la kaken stÃ¥ i ovnen og tørke til ovnen er helt kald (minst 1 time til, og gjerne over natten).


Vaniljekrem:

♥ Kok opp kremfløte og vaniljepasta (eller bruk vaniljestang og vaniljefrø). Ta kjelen av platen (og fjern vaniljestangen).

♥ I en annen bolle blandes eggeplommer, maisenna og sukker lett sammen til en tykk grøt.

♥ Ha den varme vaniljefløten litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med hÃ¥ndvispen. Ha sÃ¥ det hele tilbake i kjelen.

♥ Varm opp pÃ¥ nytt under stadig omrøring, men nÃ¥ er det veldig viktig at kremen ikke koker for da kan den skille seg. Vaniljekremen tykner etter hvert som den blir varm.

♥ Ta kjelen av platen og la vaniljekremen avkjøles til romtemperatur. Rør av og til.

♥ Sett sÃ¥ vaniljekremen i kjøleskapet til den er helt tykk (minst i et par timer, og gjerne over natten, men dekk da gjerne over med litt plastfilm sÃ¥ det ikke danner seg snerk pÃ¥ overflaten).


Pynting på serveringsdagen:

Finn frem den kalde vaniljekremen og rør den opp med en skje slik at den blir myk og klumpfri.

Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette