Sider

4. oktober 2022

Frisk dessert med jordbær og bringebær ❤️

Denne retten har jeg fått inspirasjon fra Hellstrøm sin bok og jeg synes det er en super frisk og god dessert. Pluss at jeg elsker alt som har mascarpone i seg 😉

4-6 personer

Bær
 400 g jordbær
 400 g bringebær
 50 g sukker

Rense og sukre bærene hver for seg.

Mascarponekrem
 2,5 dl kremfløte
 100 g mascarpone
 2 eggeplommer
 50 g sukker
 1 vaniljestang

Del vaniljestangen i to og skrap ut innmaten. Bland sammen med eggeplommer og sukker og pisk til en luftig masse. Tilsett mascarpone og pisk videre et par minutter til det får en glatt konsistens. Pisk kremfløten separat i en annen bolle til luftig og relativt stiv krem, og vend den inn i mascarponekremen. Bland godt og still kaldt.

Crumble
 50 g hasselnøtter
 50 g sukker
 50 g hvetemel
 50 g meierismør

Bland sammen crumble-ingrediensene til en glatt deig, smør den ut på et bakepapir, ha dette på et stekebrett og stem på midterste rille i stekeovnen på 180 grader til den blir gyllenbrun. Avkjøl og hakk den grovt. 

Serveres ved å fordele bær, crumble og krem i høye glass. Legg to eller tre lag og avslutt med krem og et dryss med crumble.



Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette