Sider

4. oktober 2022

Sjøkreps med klementinsmør 😊

Disse lagde jeg med stor suksess til en 4-retters middag. Jeg brukte rå sjøkreps, det betyr at de trenger lengre tid i stekeovnen. Jeg brukte også litt appelsin da jeg lagde disse. Og jeg serverte med en salat bestående av mango, avokado, chili, agurk, ingefær, koriander og lime 😊

 8 stk kokte eller rå sjøkreps. Skal du lage flere, så må du også øke på de andre ingrediensene. 
 200 g godt smør
 1 liten sjalottløk
 1 stk økologisk sitron, skall og saft av
 1 stk klementin, skall og saft av
 1 ts salt
 1 ts svart pepper
 1 bunt fersk dill

Fremgangsmåte gratinert sjøkreps med pisket klementinsmør:

1. Smøret må ligge i romtemperatur en time eller to før du skal piske det. Når smøret er mykt har du det over i en kjøkkenmaskin med visp, eller bruker en miksmaster. Pisk smøret i et par minutter, til det blir luftig. 

2. Finhakk sjalottløk og ha over i smøret. Bruk en fin rasp og rasp skallet av sitronen og klementinen over smøret.

3. Del klementinen i to og skvis saften over i smøret. Tilsett salt og pepper, og en liten håndfull hakket dill. Pisk smøret videre i 1-2 minutter. 

 4. Finn frem en stor ildfast form eller en dyp langpanne. Del sjøkrepsen i to med en lang, skarp kniv. Start ved å sette spissen i leddet ved hodet, her er det et naturlig “kryss”. Del først hodet i to mellom øynene på sjøkrepsen. Snu så kniven og skjær nedover langs hele kroppen. 

5. Fjern tarmen forsiktig langs hele sjøkrepsen, og bruk en liten skje til å fjerne grumset i hodet. Skyll gjerne restene bort om du ønsker. Legg de halve sjøkrepsene i formen med snittflaten opp. Fordel en raus mengde pisket klementinsmør utover sjøkrepsene.  

6. Sett på ovnen på høyeste mulig temperatur, med grillelement om du har det. Sett inn formen og grill i 3-5 minutter. Sjøkrepsen er allerede ferdig varmebehandlet, så la disse kun gratineres så smøret smelter og kjøttet blir varmt.
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette