Sider

10. oktober 2022

Sauce à l’estragon: fransk estragonsaus

Ingredienser

 3 sjalottløk
 150 ml tørr hvitvin
 3 ss tørket estragon
 1 beger crème fraîche (3 dl)
 6 ss smør (80 g)

 
Framgangsmåte

Finhakk sjalottløken og ha den i en tørr, varm panne. Når det begynner å bli varmt, men før løken svir, ha i hvitvinen og estragonen og småkok til vinen har fordampet. Rør så inn et beger crème fraîche og la det hele småkoke i 15 minutter.

Kutt smøret i terninger og ta sausen av varmen. Ha smøret i sausen under kraftig omrøring (bruk visp).

Sausen serveres varm eller lunken ved siden av først og fremst stekt fisk (for eksempel steketorsk eller stekt/ovnsbakt laks). Men den passer også til kylling, svin (inkludert koteletter) og pommes frites.

 

Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette