Sider

5. mars 2024

Ferske rispapirruller med scampi

Denne oppskriften er til ca 10 personer og dette er lettlagde vårruler som kan varieres på utallige måter.

♥ 20 flak rispapir
♥ 300 gr ferske bønnespirer som er sluppet ned i kokende vann i 5 sekunder
♥ 1 gulrot i svært tynne skiver, 4 cm lange
♥ 4 vårløk, hakket
♥ 1 agurk, uten bløt kjerne og skåret i tynne staver på 4 cm
♥ 1 potte koriander, bare bladene
♥ 40 blader søt thaibasilikum

Scampiblanding
♥ 20 rå scampier uten skal, grovhakket
♥ 3 ss stekeolje, solsikke-, peanøtt- eller rapsolje
♥ 6 fedd hvitløk, lett knust og finakket
♥ 3 korianderrøtter, lett knust og finhakket
♥ 5 ss soyasaus
♥ 2 ts grovknust pepper
♥ 2 ts sukker

Fremgangsmåte
  1. Ha olje i en wok eller stekepanne på middels varme og stek hvitløk og korianderrøtter under omrøring til hvitløken begynner å mykne, men uten å svis, i litt under 1/2 minutt.
  2. Skru opp varmen noe. Ha i de hakkede rekene, soyasaus, sukker og pepper. Stek under omrøring til rekene blir rosaaktig i drøyt 1 minutt. Legg scampimiksen til avrenning på kjøkkenpapir.
  3. Bland scampimiksen med de andre ingrediensene i en bolle. 
  4. Legg fem risflak i bløt i 2 minutter, ta dem forsiktig opp og la dem renne av litt. Legg dem på benken og fordel en passende stripe av fyllet midt på flakene, pass på at grønnsakstavene ikke blir liggende slik at de kan stikke hull på risfalkene. Rull dem tett sammen, brett inn sidene når du er halvveis og rull ferdig. Legg dem m ed skjønten ned og gjenta med resten risflakene, fem og fem av gangen.

Server med peanøttsaus, sursøt chilisaus eller soyasaus med noen dråper lime og litt finakket ingefær.

Peanøttsaus
♥ 2 ss smaksnøytral matolje, gjerne raps
♥ 2 ts finhakket hvitløk
♥ 2 ss finhakket rødløk eller thaisjalottløk
♥ 2 bankede og finhakkede korianderøtter
♥ 2 ts karripulver (curry paste)
♥ 3 ts knuste korianderfrø
♥ 1 ts grovkvernet eller støtt pepper
♥ 1 fingerklype salt
♥ 1 1/2 del kokoskrem
♥ 1 ss sukker
♥ 3 ss tamarindsaus
♥ 5 ss grovknuste peanøtter (vanlige, saltede)
    1. Ha olje i en wok eller liten kjele på middels varme og stek hvitløk, thaisjalott/rødløk og korianderrøtter under omrøring i 1/2 minutt, pass på at hvitløken ikke brenner seg.
    2. Ha så i karripulver (curry paste), korianderfrø, pepper og salt. Stek videre i 1/2 minutt under omrøring.
    3. Hell en tredjedel av kokosmelken og la det småputre i 1 minutt. Hell i resten av kokosmelken og ha i de andre ingrediensene - unntatt peanøttene. La det småkoke i 2-3 minutter til, til melken er redusert til en haltykk saus.
    4. Rør inn peanøttene like før servering, eller strø dem oppå sausen.



    Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
    Klem fra Jeanette

    Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
    Hugs, Jeanette