Sider

5. mars 2024

Fiskekaker Thaistyle

Denne oppskriften er til 5 personer, ca 20 fiskekaker. Når kakene spises, kommer de typiske smakene smygende, den syrlige kaffirlimen, det lille stinget av rød currypasta, svøpt i den myke smaken av kokosmelk.

Fiskekakene trenger ikke være helt varme ved servering, romtemperert går like bra. Særlig med majonesdippen som følger oppskriften, eller agurksalaten.

Det kan være lurt å steke en "prøvekake" først, for å sjekke om smak av krydderbalansen er slik man ønsker.

Ingredienser
♥ 500 g renskåret filet av hvit fisk, gjerne torsk eller sei
♥ 12 kaffirlimeblader skåret i tynne strimler på "spis meg" måten
 2 ss rød currypasta
♥ 1 egg
♥ 2 ts salt
♥ 2 ts nykvernet pepper
♥ 6-8 ss kokoskrem
♥ 5 langbønner eller ca 150 g friske aspargesbønner i tynne skiver

Rikelig med frityrolje, f.kes solsikkesolje eller peanøttolje.

Krydret majonesdipp
♥ 2 ts sukker
♥ 2 ts presset limesaft
♥ 2 ts fiskesaus
♥ 1 1/2 dl majones
♥ 3 ts rød currypasta 
♥ 1 vårløk, finhakket
♥ 3 ss hakkede korianderblader

Agurksalat
♥ 1 dl hvit eddik
♥ 1 dl sukker
 1/2 ts salt
♥ 1/2-1 agurk i terninger
♥ 2 store milde chilier skåret i tynne skriver, litt på skrå
♥ 1 rødløk eller 4 thaisjalott i tynne ringer

Fremgangsmåte
  1. Grovhakk fiskekjøttet, og ha alt unntatt bønnene i en matprosessor, eller kjør sammenmed en stavmikser. Du kan også bruke en morter og banke sammen til en farge "the thai way". Poenget er at farsen skal bli litt klebrig. Juster konsistensen med kokoskrem, pass pa at den ikke blir for bløt.
  2. Ha en bolle med vann og litt sitron- eller limesaft klar til å fukte hendene med. Bruk hendene til å forme boller størrelse med vanlige fiskeboller, som du så klemmer litt flate.
  3. Ha frityrolje i en kjele slik at oljen stor to tredjedeler opp langs kanten, eller bruk en wok. Varm oljen til frityrtemperatur, den er varm nok når det bobler friskt rundt et treskaft du stikker nedi.
  4. Friter 4-5 kaker om gangen til de pent gylne. Sjekk med en kake at den er gjennomstenk, ikke tørr. La den renne av på kjøkkenpapir.

Krydret majonesdipp
  1. Ha sukker, limesaft og fiskesaus i en liten bolle og rør til sukkeret er oppløst.
  2. Bland så inn de andre ingrediensene.
Agurksalat
  1. Ha eddik, sukker og salt i en liten kjele. Kok opp og rør tiils ukker og salt er oppløst. Sett det til avkjøling i 1/2 time.
  2. Bland i chili, løk og agurk. La det stå minst 1/2 time til før servering. 



Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette