Ingredienser:
♥ 4x200 g hvit, fast fiskefilet, gjerne sei eller torsk
♥ 2 ss stekeolje, solsikke-, peanøtt- eller rapsolje
♥ 20 blader søt thaibasilikum
♥ 2 dl olje til fritering av basilikumen
Sursøt chilisaus
♥ 2 ss stekeolje, solsikke-, peanøtt- eller rapsolje
♥ 6 fedd hvitløk
♥ 4 korianderrøtter, banket litt slik at smakes frigjøres, og finhakket
♥ 6 små sterke chilier
♥ 2 ss hvitvinseddik
♥ 2 ss tamarindsaus
♥ 3 ss palmesukker eller 2 ss brunt sukker
♥ 2 ss soyasaus
♥ 2 ss chilieketsjup eller vanlig ketsjup
Fremgangsmåte:
- Ha litt frityrolje i en kjele på nokså sterk varme slik at oljen står halvveis opp langs kanten. Oljen er varm nok når et prøveblad du legger oppi blir pent fritert, og ikke mørkner med det samme, sa er den for varm.
- Hiv oppi alle baldene, regn med at freser en del, og rør litt rundt. Etter mindre enn 10 sekunder skal de være ferdig og sprø. La bladene renne av på kjøkkenpapir.
- Ha godt med salt og pepper på fiskefiltene. Ha stekeolje i en stor panne på litt over middels varme og stek filtene på begge siderr til de gjennomstekt, men ikke tørrstek.
Sausen
- Ha olje i en wok eller panne på middels varme og tilsett hvitløk, korianderrøtter og chili. Stek under omrøring i 1/2 minutt, til hvitløken er myk, men ikke svidd
- Ha deretter i alt det andre og stek under omrøring til sausen tykner noe, det går fort.
Server med ris eller annet tilbehør som passer til.
Sausen og den friterte basilikumen egner seg også til stekt kylling og svinefilet, gjerne til grillmat.
Den friterte, søte thaibasilikumen utgjør et sprøtt og velsmakende garnityr som også egner seg til en rekke andre retter.
Ikke riktig bilde, men det får duge til jeg får tatt eget....
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette