Ingredienser:
♥ 3 ss stekeolje, solsikke-, peanøtt- eller rapsolje
♥ 4 fedd hvitløk, lett knust og finhakket
♥ 1 ss rød currypasta
♥ 12 crabsticks revet litt i stykker (kan også bruke annet skalldyr, som sjøkreps, hummer)
♥ 1/2 gulrot i små terninger
♥ 1 løk i tynne strimler
♥ 10 sukkererter delt i tre
♥ 1 liter kokt ris, avkjølt og så romtemperert
♥ 3 ts sukker
♥ 3 ss lys soyasaus
♥ 1 ss fiskesaus
♥ 20 blader søt thaibasilikum
Fremgangsmåte:
- Bland soyasaus, fiskesaus og sukker i en liten bolle. Rør til sukkeret er oppløst og sett bollen til side.
- Ha olje i en wok eller panne på middels varme. Ha i hvitløken og stek under omrøring til den mykner noe, uten å bli svidd.
- Ha i currypastaen og rør den godt ut
- Ha i crabsticks og stek under omrøring i drøyt 1 minutt, slik at de dekkes av curryen
- Ha i risen, sausebladingen og alle de andre ingrediensene, med unntak av basilikumen. Stek videre i 1 minutt mens du løfter og rører slik at sausen blander seg mest mulig med risen. Ha i basilikumen og stek videre i noen sekunder, stadig under omrøring.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette