Sider

13. mars 2024

Kylling med chili og cashewnøtter

Oppskriften her er til 4 personer. Med rykende varm panne får kyllingen en lett røksmak.

Ingredienser:
♥ 2 kyllingfileter skåret i tynne strimler på tvers
 2 ss hvetemel
 2 løk i 8 båter
 3 store tørkede chilierr i biter på 1 cm
 4 ss cashewnøtter
 2 ss ristet chilipasta
 4 ss østerssaus
 4 ss soyasaus
 2 ts sesamolje
 1 ss hvitvinseddik
 1 ss sukker
 1/2 ts pepperkort, grovknust
 1/2 dl vann eller kyllingkraft
 8 aromasopp delt i to
 2 vårløk i biter på 5 cm
 9 ss stekeolje, solsikke, peanøtt eller rapsolje, 5 til steking av løk og chili, 4 til resten

Fremgangsmåte:
  1. Ha melet i en bolle og vend kyllingstrimlene i det
  2. Ha olje i en wok eller panne på litt over middels varme. Tilsett løkbåter og tørket chili, stek under omrøring i 1/2 minutt. Ta det ut av pannen.
  3. Ha i kyllingstrimlene og stek dem under omrøring i rundt 1 minutt. Ta ut kyllingen og vask pannen.
  4. Ha sausene, vann, krydder og sukker i en stor bolle og rør til sukkeret er oppløst. Legg så i kylling, løk, chili, sopp, vårløk og cashewnøtter, bland det godt.
  5. Ha olje i woken og pannen på sterk varme. Hiv oppi alt sammen når det begynner å ryke litt av oljen. Stek under omrøring i litt under 1 minutt. 

Server med ris.





Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette