Til 4 personer
Her er kortversjonen av fremgangsmåten:
- Marinere fisken
- Fritere basilikum, løk og chili
- Lage salatdressing
- Sukre og stek fisken
- Mikse dressing og salat
- Servere med basilikum og nøtter som garnityr
Marinaden er like god til kylling og svin
Det er viktig å smake til salatdressingen, få balansen mellom søtt, surt, salt og sterkt slik du liker det
Ingredienser:
♥ 4x200 g filet av fast fisk, gjerne torsk eller sei
♥ 3 del frityrolje, solsikke-, peanøtt-, eller rapsolje
♥ 3 ss stekeolje
Mariande for fisken
♥ 2 ss søt chilisaus
♥ 2 ss kecap manis
♥ 1 ss sukker
Salatgarnityr
♥ 20 blader søt thaibasilikum
♥ 3 store tørkede chilier skåret i 1 cm brede ringer
Salaten
♥ 2 stilker sitrongress, de nederste delene, skåret i svært tynne skiver på "spis meg" åten
♥ 15 mynteblader
♥ 8 kaffirlimeblader skåret i svært tynne strimler på "spis meg" måten
♥ 8 fedd hvitløk i svært tynne skiver
♥ 6 cm ingefær, skrelt og skåret i tynne staver på 2 cm
♥ 2 vårløk skåret i biter på 3 cm
♥ 1 dl ristede, salte cashewnøtter
Salatdressing
♥ 4 ss fiskesaus
♥ 4 ss presset limesaft
♥ 1 1/2 ss ristet chilipasta
♥ 1 1/2 ss sukker
Lang versjonen av fremgangsmåten:
- Legg fiskefiletene i en bolle. Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell den over fisken. La fisken marinere minst 1 time.
- Ha fiskesaus, limesaft, ristet chilipasta og sukker i en bolle, og rør til sukkeret er oppløst. Smak til balansen. Sett bollen til side.
- Ha frityrolje i en wok eller kjele og varm opp til det dannes bobler rundt et treskaft du stikker nedi. Test også med å kaste et basilikumblad i, det skal frese, men ikke blir brunt med det samme. Legg så i resten av basilikumen. Unngå å få oljesprut på deg, for her freser det skikkelig. Dette skal gå fort. Ta ut basilikumen med en frityrøse eller hullsleiv etter drøyt 5 sekunder. Gjenta friteringen med chiliene. Legg alt til avrenning på kjøkkenpapir. Hell frityroljen over i en annen kjele til avkjøling, den kan du bruke ved en senere anledning.
- Ta fisken ut av marinaden og tørk lett av med kjøkkenpapir. Strø sukkeret jevnt på begge sider av filtene. Ha stekeolje i en wok eller panne på litt over middels varme og stek filetene på begge sider til overflaten karameliseres og får en mørk gyllen, litt sprø overflate. Legg dem lunt.
- Vend alle salatingrediensene unntatt fritert basilikum og cashewnøtter i bollen med dressing. Server med basilikum og nøtter som garnityr på toppen, ris ved siden av.
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette