Sider

14. mars 2024

Karamelliserte fisk med thaisalat og urter

Dette er en spennende rett som kan kalles "fusion", en moderne blanding av inspirasjon fra flere land. Måten å lage fisk på er indonesisk, herr mikset med thailandsk urtesalat. 
Til 4 personer

Her er kortversjonen av fremgangsmåten:
  1. Marinere fisken
  2. Fritere basilikum, løk og chili
  3. Lage salatdressing
  4. Sukre og stek fisken
  5. Mikse dressing og salat
  6. Servere med basilikum og nøtter som garnityr
Marinaden er like god til kylling og svin
Det er viktig å smake til salatdressingen, få balansen mellom søtt, surt, salt og sterkt slik du liker det

Ingredienser:
 4x200 g filet av fast fisk, gjerne torsk eller sei
 3 del frityrolje, solsikke-, peanøtt-, eller rapsolje
 3 ss stekeolje

Mariande for fisken
 2 ss søt chilisaus
 2 ss kecap manis
 1 ss sukker

Salatgarnityr
 20 blader søt thaibasilikum
 3 store tørkede chilier skåret i 1 cm brede ringer

Salaten
 2 stilker sitrongress, de nederste delene, skåret i svært tynne skiver på "spis meg" åten
 15 mynteblader
 8 kaffirlimeblader skåret i svært tynne strimler på "spis meg" måten
 8 fedd hvitløk i svært tynne skiver
 6 cm ingefær, skrelt og skåret i tynne staver på 2 cm
 2 vårløk skåret i biter på 3 cm
 1 dl ristede, salte cashewnøtter

Salatdressing
 4 ss fiskesaus
 4 ss presset limesaft
 1 1/2 ss ristet chilipasta
 1 1/2 ss sukker

Lang versjonen av fremgangsmåten:
  1. Legg fiskefiletene i en bolle. Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell den over fisken. La fisken marinere minst 1 time.
  2. Ha fiskesaus, limesaft, ristet chilipasta og sukker i en bolle, og rør til sukkeret er oppløst. Smak til balansen. Sett bollen til side.
  3. Ha frityrolje i en wok eller kjele og varm opp til det dannes bobler rundt et treskaft du stikker nedi. Test også med å kaste et basilikumblad i, det skal frese, men ikke blir brunt med det samme. Legg så i resten av basilikumen. Unngå å få oljesprut på deg, for her freser det skikkelig. Dette skal gå fort. Ta ut basilikumen med en frityrøse eller hullsleiv etter drøyt 5 sekunder. Gjenta friteringen med chiliene. Legg alt til avrenning på kjøkkenpapir. Hell frityroljen over i en annen kjele til avkjøling, den kan du bruke ved en senere anledning.
  4. Ta fisken ut av marinaden og tørk lett av med kjøkkenpapir. Strø sukkeret jevnt på begge sider av filtene. Ha stekeolje i en wok eller panne på litt over middels varme og stek filetene på begge sider til overflaten karameliseres og får en mørk gyllen, litt sprø overflate. Legg dem lunt.
  5. Vend alle salatingrediensene unntatt fritert basilikum og cashewnøtter i bollen med dressing. Server med basilikum og nøtter som garnityr på toppen, ris ved siden av.


Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette