Sider

14. mars 2024

Krabbe i gul curry

Denne retten er inspirert av et kjøkken på den andre siden av Bengalbukten, det indiske, men smaker likevel mye av det typiske thailandske. Retter er for 4 personer

Ingredienser:
 500 g kokt krabbekjøtt
 4 store kokte krabbeklør
 4 ss stekeolje, solsikke-, peanøtt- eller rapsolje
 8 fedd hvitløk, finhakket
 2 ss østerssaus
 2 ss lys soyasaus
 2 ss fiskesaus
 1 1/2 ss karripulver av indisk, mild type
 1 dl grønnsakskraft, pluss litt ekstra i bakhånd
 1 løk i tynne skiver
 2 egg, lett sammenpisket
 3 stenger kinesisk selleri i skiver, alternativt 1 vanlig selleristilk med blader, eller 1 neve flatpersille
 3 vårløk i skrå lengder på 4 cm

Fremgangsmåte:
  1. Bland østerssaus, soyasaus, fiskesaus og sukker i en liten bolle. Rør til sukkeret er oppløst og sett bollen til side.
  2. Bruk baksiden av en solid kjøkkenkniv eller en hammer til å knuse skallet på krabbeklørne litt, slik at smakene kan trenge inn i kjøttet.
  3. Ha olje i en wok eller panne på middels varme. Ha i hvitløk og stek under omrøring til den mykner noe uten å ta farge, i litt under 1/2 minutt.
  4. Skru opp varmen og tilsett halvparten av kraften, sauseblandingen, karripulver, løken og de sammenpiskede eggene. Stek under omrøring i rundt 1/2 minutt.
  5. Ha i krabbekjøtt, klør og selleri, pluss mer kraft, om den virker veldig tørr. Pass likevel på at den ikke blir for suppete. La det koke under forsiktig omrøring i 1/2 minutt til.
  6. Ha i vårløken tilslutt og server med det samme


Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette