Ingredienser:
♥ 500 g kokt krabbekjøtt
♥ 4 store kokte krabbeklør
♥ 4 ss stekeolje, solsikke-, peanøtt- eller rapsolje
♥ 8 fedd hvitløk, finhakket
♥ 2 ss østerssaus
♥ 2 ss lys soyasaus
♥ 2 ss fiskesaus
♥ 1 1/2 ss karripulver av indisk, mild type
♥ 1 dl grønnsakskraft, pluss litt ekstra i bakhånd
♥ 1 løk i tynne skiver
♥ 2 egg, lett sammenpisket
♥ 3 stenger kinesisk selleri i skiver, alternativt 1 vanlig selleristilk med blader, eller 1 neve flatpersille
♥ 3 vårløk i skrå lengder på 4 cm
Fremgangsmåte:
- Bland østerssaus, soyasaus, fiskesaus og sukker i en liten bolle. Rør til sukkeret er oppløst og sett bollen til side.
- Bruk baksiden av en solid kjøkkenkniv eller en hammer til å knuse skallet på krabbeklørne litt, slik at smakene kan trenge inn i kjøttet.
- Ha olje i en wok eller panne på middels varme. Ha i hvitløk og stek under omrøring til den mykner noe uten å ta farge, i litt under 1/2 minutt.
- Skru opp varmen og tilsett halvparten av kraften, sauseblandingen, karripulver, løken og de sammenpiskede eggene. Stek under omrøring i rundt 1/2 minutt.
- Ha i krabbekjøtt, klør og selleri, pluss mer kraft, om den virker veldig tørr. Pass likevel på at den ikke blir for suppete. La det koke under forsiktig omrøring i 1/2 minutt til.
- Ha i vårløken tilslutt og server med det samme
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette