Sider

19. mars 2024

Woket kylling i rød currypasta

Dette er en "tørr" curryrett, uten kokoskrem. Beregnet til 4 personer. 

Ingredienser:
 4 kyllingfilter i litt grove terninger
 4 ss stekeolje, 
 3 fedd hvitløk, finhakket
 2 ss rød currypasta
 2 ts sukker 
 2 ss lys soyasaus
 1 ss fiskesaus
 2 ss tamarindsaus
 1/2 dl kyllingbuljong
 3 store milde chilier skåret i tynne skiver, på "spis meg" måten
 6 langbønner i 5 cm lange biter eller 1 stor neve aspargesbønner
 6 kaffirlimeblader skåret i tynne strimler på "spis-meg" måten.

Fremgangsmåte:
  1. Bland sukker, soyasaus, fiskesaus og tamarindsaus i en liten bolle. Rør tilsukkeret er oppløst og sett bollen til side
  2. Ha oljen i en wok eller panne på middels varme. Ha i hvitløken og stek under omrøring til den begynner å bli myk, men ikke svidd, i litt under 1/2 minutt. Rør deretter inn currypastaen.
  3. Skru opp varmen noe. Ha i kyllingterningene og rør rundt slik at de dekkes av currypasta og olje. Stek under omrøring til de akkurat gjennomstek, men ikke tørrstekt.
  4. Tilsett sauseblandingen, samt løk og chilie. Stek videre under omrøring i drøyt 15 sekunder. Hiv oppi bønnene og kaffirlimestrimlene, og fortsett i 15 sekunder til.

Server med ris. 




Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette