Det er viktig å bruke papaya som er umoden. Det er fordi umoden papaya ikke har så mye smak i seg, men når fibrene knuses, er den suveren til å trekke til seg de andre smakene i miksen. En umoden papaya skal kjennes hul ut når du banker på den i butikken. Det aller beste er å bruke en morter i tre eller keramikk, steinmorter gjør at frukten blir for most. Trebolle er bedre hvis du kun har steinmorter.
Den må serveres med engang den er ferdig, for den blir veldig fort bløt.
Ingredienser
♥ 300 g umoden papaya i tynne strimler eller veldig grovt revet
♥ 3-6 sterke chilier
♥ 6 fedd hvitløk
♥ 2 ss tørkede reker, i pose fra asiatisk butikk
♥ 4 langbønner i 4 cm biter, eventuelt en neve asapargesbønner
♥ 3 tomater i små båter
♥ 5 ss presset limesaft
♥ 5 ss fiskesaus
♥ 4 ss palmesukker eller 3 ss brunt sukker
♥ 6 ss usaltede peanøtterr, eller saltede som er skylt, ristende pinjekjerner går også fint
Fremgangsmåte
- Bland limesaft, fiskesaus og sukker i en liten bolle, rør slik at sukkeret oppløser seg mest mulig og sett til side.
- Ha hvitløk og tørkede reker i morteren og bank det sammen til en grov mos. Ha så i chiliene og bank videre, slik at fibrene knuses. Husk at jo mer du banker chiliene, jo sterkere blir smaken.
- Ha i bønnene sammen med tomater, og bank litt til
- Rør så inn sauseblandingen
- Smak til og juster eventuelt det søte, syrlige og salte med mer sukker og noen dråper limesaft eller fiskesaus
- Til slutt har du i papayastrimlene og peanøtter, mens du forsiktig banker det sammen uten av salaten blir for grøtene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette