Ingredienser:
♥ 16-20 kongereker / tigerreker
♥ 1/4 kopp olivenolje
♥ 1/4 ts spisskummen
♥ 1 ts salt
♥ 1/2 ts hvitløkspulver
♥ 1 ts paprika
♥ 1 ts chipotle lime hvitløkssalt
♥ Svart pepper
♥ 2 fedd hvitløk
♥ Valgfrie tortillas til servering
♥ Cotija ost, valgfritt
Pico de Gallo (salsa):
♥ 1 stor tomat
♥ 1/2 av en rødløk
♥ 1 jalapeño
♥ 3 ss koriander
♥ 1 lime, juicet
♥ 1 ts salt
Avokadokrem:
♥ 1 avokado 🥑
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 1 ss koriander
♥ 1/4 ts spisskummen
♥ 1 lime, juicet
♥ 1/2 ts salt
♥ 1/4 kopp creme fraiche eller rømme
Fremgangsmåte:
- Tin og skyll rekene; fjern det svarte som er i halen; klapp de veldig tørre
- Smak til rekene med olivenolje, paprika, spisskummen, chipotle lime hvitløksalt, salt, pepper, hvitløkspulver og hvitløksfedd; bland godt og la marinere mens du forbereder Picco de Gallo og avokadokremen
- For å lage Picco de Gallo- hakk tomat, jalapeño, koriander, rødløk og bland med limejuice og salt
- For å lage avokadokremen tilsett alle ingrediensene ovenfor bortsett fra creme fraiche / rømme i en foodprosessor og bland deretter inn creme fraiche / rømme. Viktig å ikke blande inn creme fraiche / rømme i foodprosessoren sammen med det andre, da vil det bli vannete. Så rør det inn etterpå.
- Stek rekene på grill eller i panne i ca. 5 minutter; ikke overstek rekene
- Finn frem tortilla lefser, legg først avokadokremen, så rekene, så salsaen - og nyt
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette